Pečeň na jablkách

Autor receptu: irenaw

Upečie sa to samo a súčasne s prílohou... :-)

6-8
porcií
15-20 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečeň očistíme a dáme do zapekacej misy. Pridáme cibuľu pokrájanú na 1/4 kolieska a cesnak pokrájaný na plátky, 2 väčšie sladko-kyslé jablká zbavené jadrovníkov a pokrájané na 1/4 kolieska. Ďalej soľ, med, vínny ocot a nadrobno posekanú čili papričku. Nakoniec škoricu, trošku vody a kačaciu masť. Všetko premiešame.
  2. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a dusíme zatvorené 20-30 minút. Odokryjeme a dopečieme. Navrch som dala po odokrytí pár tenkých plátkov slaniny, ktorá mi zostala z predošlého receptu, inokedy ju nedávam ;-).
  3. Doplnenie k pečeniu: Na horný rošt rúry som vložila plech s uvarenými zemiakmi nakrájanými na štvrtiny, okorenenými a pokvapkanými olejom. Potom som vložila pečeň v jenskej mise do stredu rúry. Použila som horné a spodné pečenie bez teplovzdušnej funkcie. Raz som obsah misy poprehadzovala asi po 10 minútach. Keď sa všetko prehrialo, už som to odokryla a potom to už išlo rýchlo. Tak pečte radšej pod dozorom, najmä ak nepoužijete zemiakovú izoláciu alebo máte dosť veľkú misu. Nerada by som, aby ste mali pečeňové uhlíky s jablkovou výživou ;-)))