Patizónové fašírky s omáčkou tzatziki

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Patizón očistíme, nastrúhame na veľké dlhé rezance. Mierne osolíme, necháme chvíľu postáť a potom vytlačíme prebytočnú tekutinu. Dáme do veľkej misy, pridáme na malé kocky pokrájanú mozzarellu, vajcia, múku, rozotrený cesnak a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Na záver okoreníme čerstvým mletým korením a strúhaným parmezánom. Až potom zmes ochutnáme, či je dosť slaná, lebo parmezán je už dosť aromatický a slaný. Ak sa nám zdá zmes riedka, zahustíme ju strúhankou.
  2. Tvarujeme ploché karbonátky, obalíme ich v strúhanke a opečieme v tenkej vrstve oleja dozlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame s opečeným chlebom a omáčkou tzatziki a zeleninovým šalátom.
  3. Omáčka: Nastrúhame ošúpanú uhorku na rezance, mierne osolíme a necháme postáť. Vytlačíme prebytočnú šťavu. Zmiešame s hustým bielym jogurtom. Podľa chuti pridáme prelisovaný cesnak, dve lyžice bieleho vínneho octu, soľ a čierne mleté korenie, nasekaný kôpor a trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame. V chladničke necháme dve hodiny postáť, aby sa rozložili chute a až potom prípadne ešte dochutíme.