Foto: 2010
Spanielska krcmova verzia hranolkov s pikantnym kecupom.Just joking klasicky tapas s pikantnou omackou vela variacii asi ako kapustnic.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tento recept sa da ist dvoma sposobmi, predvarime zemiaky v osolenej vode scedime - osusime a dame vyprazat do zlatista v dobrom olivovom oleji- nezdrava ale chutnejsia verzia , alebo dame piect do truby. Bolo mi povedane ze zemiaky by mali byt nakrajane na nepravidelne sisate kusky ?
-
2
V spanielsku by isli na paradajkovu omacku vedecky aby namala supky a jadierka, bolo mi povedane ze sa da osvindlovat a strcit ju do mixera a potom pretacit cez sitko ( ja osobne mam rad chunky - male kusky ) Takze na drobno si nakrajame cibulu a cesnak oprazime na olivovom oleji pridame podla chute - stedro sladku a stiplavu papriku vo spanielsku by to bola pimenton udena. Ja som pridal chilli fliacky. Bravas v tomto kontexte znamena stiplave. Paradajky nakrajame na drobno a pridame do panvice, plus lyzica dve sherry octu alebo dobreho vinneho octu a kyslost kompenzujeme lyzickou cukru plus sol korenie a dusime 10 minut.Dame do mixera a ked sa nam chce pretlacime cez sitko.
Diskusia k receptu