Patatas Bravas

2010 - bez fotky2010, 22. apríla 2015
Patatas Bravas
Foto: 2010

Spanielska krcmova verzia hranolkov s pikantnym kecupom.Just joking klasicky tapas s pikantnou omackou vela variacii asi ako kapustnic.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na tento recept sa da ist dvoma sposobmi, predvarime zemiaky v osolenej vode scedime - osusime a dame vyprazat do zlatista v dobrom olivovom oleji- nezdrava ale chutnejsia verzia , alebo dame piect do truby. Bolo mi povedane ze zemiaky by mali byt nakrajane na nepravidelne sisate kusky ?

    Patatas Bravas - obrázok 1
  2. 2

    V spanielsku by isli na paradajkovu omacku vedecky aby namala supky a jadierka, bolo mi povedane ze sa da osvindlovat a strcit ju do mixera a potom pretacit cez sitko ( ja osobne mam rad chunky - male kusky ) Takze na drobno si nakrajame cibulu a cesnak oprazime na olivovom oleji pridame podla chute - stedro sladku a stiplavu papriku vo spanielsku by to bola pimenton udena. Ja som pridal chilli fliacky. Bravas v tomto kontexte znamena stiplave. Paradajky nakrajame na drobno a pridame do panvice, plus lyzica dve sherry octu alebo dobreho vinneho octu a kyslost kompenzujeme lyzickou cukru plus sol korenie a dusime 10 minut.Dame do mixera a ked sa nam chce pretlacime cez sitko.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Urobím rúrovú verziu ale neviem, či sa mi podaria šišaté kúsky:-)) samé ľahké a dobré recepty dnes od mojich favoritov...
mijaita
Jak jednoduche, vc uzene papriky mam, takove kousky ja delam i s okurek. mam je radsi nez kosticky (tvary se prece taky jedi!) . Olej zasadne repkovy, ale to pisu jen co mam rada. Udelam jak pises, velmi super recept , dík !
2010
@kukulienka71 , ked sa chces chlapcom zavdacit, popras este stiplavou paprikou ( prizdob) a este dobru cesnakovu skoro majonezu aioli na vrch.



tiginko
tak toto určite zvládnem aj ja. Aj sherry ocot mám, aj údenú papriku. Už len počkať na príležitosť
janger
Recept sa mi paci, vyskusam :-)...Aj ked to bude u mna menej bravas, lebo moc stiplave nemam rada...
kuchticka
@2010 - rada ta vidim a ten recept sa mi paci. Stiplave a zdrave - opak toho ako sa kedysi hovorievalo, ze stipllave nie je zdrave pre zaludok.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia