Paštrnákový krém (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok ma milo prekvapil :-) Kto nemá rád paštrnák, kľudne môže použiť petržlen.

4
porcie

Postup

  1. Paštrnák ošúpeme. Pomocou škrabky si urobíme dlhšie prúžky, asi 8 ks, ktoré opečieme na oleji a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  2. Zvyšný paštrnák nakrájame spolu so zelerom na kocky, cibuľu nadrobno.
  3. Na masle opečieme cibuľu, pridáme paštrnák a zeler, orestujeme.
  4. Zalejeme horúcim vývarom a varíme 20 min.
  5. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
  6. Pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prevrieť a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.Polievku naservírujeme, vrch ozdobíme kyslou smotanou, paštrnákovým chipsom a podávame s opečenou bagetkou. Po vychladnutí môže slúžiť ako zaujímavý dip .