Parížsky čokoládový tunel
Autor receptu: droetker
Komerčný recept Postup- Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.
- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br />
Doba pečenia: asi 10 minút
- Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
- Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.
|