Parížsky čokoládový tunel

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

10 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.
  2. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
  3. Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
  4. Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.