Paradajky plnené špenátom na kuskuse fotorecept
Foto: elixir
Toto je hlavne ľahké, zeleninové jedlo so šťavnato pripraveným kuskusom. Možno ho však nahradiť obľúbenou prílohou, ktorá vám k jedlu pasuje.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks (stredne veľká) |
|
100 g |
|
0,5 ks |
|
1 strúčiky |
|
ČL (na špičku) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
0,5 - 1 ČL (podľa chuti) |
|
|
|
|
|
Obloha: | |
5 PL |
|
100 ks |
|
0,5 ks |
|
0,5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
3 PL |
|
Postup
-
1
V osolenej vode si uvaríme všetok kuskus.
-
2
Na panvicu dáme lyžicu oleja, polovicu cibule nakrájanej na drobno, feferónovú pastu a pretlačený cesnak a osmážame, kým cibuľa začne byť sklovitá.
-
3
Pridáme špenát a necháme ho prehriať, potom priložíme polievkovú lyžicu kuskusu a smotanu, premiešame.
-
4
Na záver odstavíme z plameňa a dochutíme soľou, čiernym korením a horčicou.
-
5
Medzitým sme očistili paradajky- vrchy sme odrezali a odložili (budeme ich piecť s paradajkami), vnútro paradajok sme vybrali lyžičkou a spolu so šťavou sme odložili do vedľajšej misky.
-
6
Vnútro paradajok naplníme špenátovou zmesou, dáme ich do nádoby na ktorej budeme piecť, aj s vrchmi a pečieme 25 minút na 180°C.
-
7
Pripravíme zvyšný kuskus. Panvicu po špenáte opláchneme, dáme na ňu 2 lyžice oleja, druhú polovicu cibule nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme kuskus a ďalej oprážame.
-
8
Zľahka opražíme aj zeleninu.
-
9
Teraz použijeme aj "mäsité" vnútro paradajky a dáme ho na panvicu k zelenine. Všetko aj osolíme, pridáme čierne korenie a tymián.
-
10
Ostane nám už len šťava s jadierkami, ktorú precedíme cez sitko a jadierka v ňom zachytíme. Touto šťavou potom polejeme kuskus a paradajky už na tanieri.
-
11
Medzitým sa paradajky upiekli.
-
12
Podávame ich s kuskusom, poliate paradajkovou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
Vďaka za skvelú inšpiráciu :)
@zuzkabluzka teším sa veľmi, že Ti chutilo; neboj, tiež rada maškrtím :)