Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou fotorecept
Foto: mariamka
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som Zobraziť celý popisTento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som musela niečo vymyslieť a po krátkej inšpirácii z netu aj zrealizovať :)
porcií
príprava
na 200-220 °C
Postup
-
1
Na webe dievčinka plnila rajčiny vopred upečenou paprikou zmiešanou s fetou a bylinkami. Tá paprika ma zaujala, len miesto fety som použila bryndzu a hermelín.
-
2
Papriku pokrájame nadrobno, pekáč vyložíme papierom, papriku pokvapkáme olejom a upečieme do "karamelova", t.j., že šupky majú byť nahnedlé - skaramelizované. Necháme vychladnúť. Táto etapa trvá najdlhšie, mne pri 200-220 °C dobrých 40 minút, ale nezanedbajte to.
-
3
Po vychladnutí (ja až na druhý deň) bryndzu roztlačíme vidličkou, pokrájame polovicu hermelínu, zmiešame a primiešame vychladnutú papriku. Paradajkám odkrojíme striešku, vydlabeme ich a tiež pridáme do zmesi. A postrúhame 2 strúčiky cesnaku (kto môže), čmk a niečo štipľavé tiež nezaškodí.
-
4
Plníme rajčiny a trebárs aj toasty. Chcela som rajčinky s druhou polovicou hermelínu zapiecť, nestihla som, možno vy :)
@zuzanka ty nic nevrav, kazdy den provokujes, nemusi sa ti ani snivat :)
@izabelka verim, akurat ty by si to krajsie nadekorovala, asi nie je jedlo co nepoznas :) dakujem
@kukulienka kiez nic horsie :) dnes sme ju dorazili, diky
@elixir bodaj by boli len taketo sny :)
@motyka presne tak, take jednohubky