Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť naozaj podarilo. :) Je to výborný základ a pripraviť sa dá ďalej aj s bazalkou, prípadne pikantnejšie... alebo akokoľvek, aby nám to chutilo.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Semienka zalejeme vriacou vodou a cez noc ich necháme stáť.
  2. Na druhý deň ich dáme odcedené do vysokej nádoby, na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak a tiež ju pridáme k semienkam.
  3. Takisto pridáme pretlak, čerstvú aj sušené paradajky, cukor, soľ a citrónovú šťavu.
  4. Všetko spolu vymixujeme.
  5. Množstvo vyjde akurát do 125g fľašky. Najlepšie chutí vychladená.