Paradajkovo-slnečnicová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tento recept je pokusom o imitáciu nátierky, ktorú som mala z obchodu a neviem sa jej dojesť. Musím povedať, že sa mi ju napodobiť naozaj podarilo. :) Je to výborný základ a pripraviť sa dá ďalej aj s bazalkou, prípadne pikantnejšie... alebo akokoľvek, aby nám to chutilo.
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Semienka zalejeme vriacou vodou a cez noc ich necháme stáť.
- Na druhý deň ich dáme odcedené do vysokej nádoby, na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak a tiež ju pridáme k semienkam.
- Takisto pridáme pretlak, čerstvú aj sušené paradajky, cukor, soľ a citrónovú šťavu.
- Všetko spolu vymixujeme.
- Množstvo vyjde akurát do 125g fľašky. Najlepšie chutí vychladená.