Paradajková z červenej kapusty
Autor receptu: mariamka
Už som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej
hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale veď ani nebolo čo. Je to veľmi jednoduché.
Postup
- Kapustu pokrájame, postrúhame na rezance. Dáme variť tak akurát prikrytú vodou. Osolíme, okoreníme a porascujeme.
- Keď je už kapusta čiastočne dovarená, prilejeme paradajkový pretlak, ja mám môj domáci hustý zmrazený, dala som asi 6 dl, má to byť viac rajčinové ako vodové, tak sa nebojte. Isto sa dajú použiť kupované pretlaky alebo lúpané paradajky či iné polotovary.
- A už len chvíľku dovaríme, dosolíme, docukrujeme, dokyslíme. Na záver som zjemnila maslom. My máme radi kôpor, tak som dala a chutí to skvele.
- Taká pikoška, fotila som túto fotku a dala koštovať synovi, ktorý si práve ohrieval to kuracie soté. Napokon neodolal, dal si najprv túto chutnú polievočku. Nič svetoborné, ale výborná alternatíva, prajem dobrú chuť :)