Paradajková z červenej kapusty

Autor receptu: mariamka

Už som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale veď ani nebolo čo. Je to veľmi jednoduché.

Suroviny

Postup

  1. Kapustu pokrájame, postrúhame na rezance. Dáme variť tak akurát prikrytú vodou. Osolíme, okoreníme a porascujeme.
  2. Keď je už kapusta čiastočne dovarená, prilejeme paradajkový pretlak, ja mám môj domáci hustý zmrazený, dala som asi 6 dl, má to byť viac rajčinové ako vodové, tak sa nebojte. Isto sa dajú použiť kupované pretlaky alebo lúpané paradajky či iné polotovary.
  3. A už len chvíľku dovaríme, dosolíme, docukrujeme, dokyslíme. Na záver som zjemnila maslom. My máme radi kôpor, tak som dala a chutí to skvele.
  4. Taká pikoška, fotila som túto fotku a dala koštovať synovi, ktorý si práve ohrieval to kuracie soté. Napokon neodolal, dal si najprv túto chutnú polievočku. Nič svetoborné, ale výborná alternatíva, prajem dobrú chuť :)