Paradajková omáčka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme na osminky nakrájané paradajky. Pridáme bobkový list,
nové korenie, čierne korenie a osolíme. Chvíľku podusíme, pridáme kečup a bazalku a prípadne aj trochu vody.
Zase chvíľku podusíme, pridáme cukor a worcesterskú omáčku a dusíme, kým z paradajok nezostanú len šupky.
- Môžeme pridať ešte trochu vody a precedíme. Medzitým si pripravíme múku a do pollitrového hrnčeka nalejeme
smotanu, do ktorej za stáleho miešania prisypávame múku. Základ privedieme zase k varu a za stáleho miešania doň vlejeme smotanu s múkou.
- Stiahneme plameň a miešame, až kým začne omáčka bublať. Ak je hustá, zriedime ju mliekom alebo vodou podľa chuti. Ďalej miešame, až kým múka bude hotová a potom môžeme omáčku odstaviť.
|