Paradajková kapusta
Autor receptu: kukamcovaritidem
Toto ma naučila variť moja starká, ktorá mala korene v Maďarsku. Je to taká pekná spomienka na ňu...:)
Postup
- Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme pokrájanú kapustu, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme korenie, bobkový list a varíme kapustu do mäkka.
- Keď je kapusta uvarená, pridáme postupne pretlak, kečup a rozhabarkovanú múku. Malo by to byť husté asi ako prívarok, keď je to riedke nie je to ono. Takže zahustíme podľa potreby, v závislosti od množstva vody.
- Nakoniec dosolíme a dochutíme kryštálovým cukrom cca asi 2 - 3 čajovými lyžičkami. Cukor je dôležitý, lebo slané to mame dostatočne, kyslé tiež od pretlaku. Keď sa Vám podarí vyvážiť tieto tri chute, oblížete sa. Môžeme si k tomu napariť knedľu, alebo uvariť zemiaky v šupke, alebo dať na to opečenú špekačku či trochu perkeltu. Ja to jem len tak..:)