Paprikovo-hokkaidová nátierka

Autor receptu: danda3

Dostala som papriku a pôvodne som chcela urobiť len čisto paprikovú nátierku, ktorú robievam už roky, ale tentoraz som do nej dala tekvicu a na svete je veľmi chutná variácia.

60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Papriku odvážime po očistení, pokrájame ju na menšie kúsky, pridáme cesnak a ostatné ingrediencie. Feferónky či štipľavú papriku dáme podľa toho, akú chceme mať nátierku pikantnú.
  2. Nakoniec pridáme tekvicu (vážime bez dužiny), nešúpeme ju. Dusíme do mäkka.
  3. Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme a precedíme cez sitko - to trvá najdlhšie.
  4. Nalejeme do pohárikov a dáme sterilizovať. Vyšlo mi 24 výživových pohárikov.