Paprikové vajcia

adkas - fotkaadkas, 24. marca 2012
Paprikové vajcia
Foto: adkas

Skvely tip ako prizdobit napr. studenu misu. Mozno sa niekto inspiruje na nadchadzajuce velkonocne svatky. Je to velmi jednoduche na pripravu a raz Zobraziť celý popisSkvely tip ako prizdobit napr. studenu misu. Mozno sa niekto inspiruje na nadchadzajuce velkonocne svatky. Je to velmi jednoduche na pripravu a raz za cas si mozeme dopriat aj takuto pochutku. Vajcia uvarene natvrdo, natrete hrubsou vrstvou natierky a obalene v nadrobno posekanych farebnych paprikach su zarukou spestrenia vasho taniera. Doporucujem papriku posekat na co najmensie kusky.

20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarené na tvrdo
 ,korenie




Postup

  1. 1

    Hustu syrovu natierku ochutime solou, ml. korenim a susenym cesnakom. Uvarene vajcia po celom obvode potrieme natierkou a obalime v nadrobno posekanych farebnych paprikach. Vajicko prepichneme pozdlz sparadlom. Ja som pouzila dve, z kazdej strany som pichla jedno (mala som dost velke vajicka). Vajcia po olupani doporucujem oplachnut pod tecucou vodou a potom osusit v papierovej utierke. Ak ostanu vajcia mokre, tazko sa natiera natierka. A to je vsetko!

    Paprikové vajcia - obrázok 1
  2. 2

    vajicka pekne vyniknu na mise

    Paprikové vajcia - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubata
Jéééj, super nápad! Je vysoko aktuálny, lebo sa blíži Veľká noc, takže budú vajíčka zafarbené prírodnými farbami.......... Ukladám pre inšpiráciu, lebo doteraz som robila na misu len polky vajíčok ozdobené nadrobno posekanou pažítkou - teda len na zeleno. A tu mám aj žltú a červenú farbu. Vďaka a ukladám k Veľkej noci do KK (len aby zlacneli, lebo to je nehorázna cena: za 10 vajec som dala toľko ako keby boli zlaté).
sonulienka
Presne toto chcem spraviť o týždeň na oslavu videla som to niekde na nete ak spravím dám na varechu strašne pekné
kimika
krásne, kreatívne a jednoduché, také rcp mám rada! ukladám do KK! :)
medovnicek
nádhera, ozaj výborný nápad na spestrenie obložených mís, recet už mám v KK
adkas
dakujem vam za vase komentariky. Tie vajcia nie su nejak extra delikatesa, jednoznacne je vyraznejsia ich dekorativna stranka:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia