Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 2. októbra 2015
Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom (fotorecept)
Foto: kecemis

Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava velmi dolezitu ulohu, v takto upravenej kuracine, na Zobraziť celý popisIngrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava velmi dolezitu ulohu, v takto upravenej kuracine, na jednom plechu. Udena paprika dodava dotyk udenia. Ale moze byt tak isto pouzita normalna paprika.

4-6
porcie
40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

0.5 kg
2 - 4 ks (alebo šalotka)
1 ks
3 PL
2 - 4 strúčiky
1 PL (údená, štipľavá)
1 ČL
2 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Ruru si zapnem na 200 stupnov. Do misky som dal olej 2 pl, sol a korenie, cibulu nakrajanu na stvorce a ruzicky kelu. Ak su ruzicky velke prepolim ich alebo nakrajam na stvrtky, aby boli zhruba rovnakej velkosti. Citron som nakrajal na kolieska. Vsetko som dobre pohrkal v miske s olejom solou a korenim.

    Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu som vysypal na plech vystlaty papierom. V mansej miske som zmiesal pretlaceny cesnak zmiesany so solou, korenim, papriku, tymian a pl oleja. Zmiesanim som dostal hustu zmes, ktorou som ponatieral kuracie meso. Ja som mal prsia, ale daju sa pouzit aj stehna, alebo ine. Dal som do rury na zhruba 20 minut, alebo ak vyskasete rucikovy kel, musi byt makky, alebo ako ha mate radi.

    Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podaval som s ryzou. Alebo ako to mam ja rad, z trochou stiplaveho sauce len tak ako to je. A jedna otazka na koniec, ked som si dal brussel sprouts do slovenskeho prekladaca, tak mi vyslo ruzickova kapusta. Tak teraz neviem, je to kel, alebo kapusta?

    Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
je to kel z čeľade kapustovitých;-) mám ho veľmi rada, všetky druhy kelu, moc-moc prospešná zeleninka. Ale je potvora, niekedy nie a nie zmäknúť. Varíš veľmi zaujímavo, pestro, inak ako my tu na Slovensku, na tvojich receptoch vidieť vplyv zámorskej kulinárie, napriek tomu (a možno preto) ich rada skúšam.
marianne
Ides jak gula @mirko , jeden lepsi recept od druheho, zboznujem ruzickovy kel. Scones mam uz zamiesene, zvecnim..:-) Toto by sa mi hodilo, buduci tyzden, len ruzickovy kel som uz dlho nevidela,odkladam ,az kupim...
jozka2
Zaiste veeelmi chutne.Zelenina prejdena vypekom nabera iny rozmer.5
janger
Tu v Holandsku je ruzickovy kel dost casto pouzivany. Hlavne na jesen, v zime. Na tento sposob to moze byt vyborne. Vyskusam. Pozdravujem, Mirko :-).
gitka61
Pekne si navaril vsetko na plech a sup s nim do piecky .Podla mna uz ziadnu prilohu to nepotrebuje staci tam ten kel.kk*****
gitka61
Ma niekto recept na zakusok palmovy list .Hladam ,ale taky recept ,kde v ceste je pouzity tvaroh a je bez kremu a valka sa na praskovom cukre.Budem velmi rada ,ak niekto mi pomoze .:-) :-) :-)
bembo
zaujímavý recept.si mi narobil chute,už aj preto že kel ružičkový mám veľmi rád a kuracie prsia tiež.už aj ukladám do KK
afataga
no vidis, ze vies aj bez tekvice, ked chces :-), vyzera to fajne, ale radsej kuracie stehna
jarunka
To moze byt velmi dobre, ruzickovy kel mam velmi rada so slanikou, ale u nas nie je velmi oblubeny, tak si ho robievam len pre seba, toto ale vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia