Papriková polievka
Papriková polievka s chorizo slimákmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup- Chorizo slimáky: Chorizo nakrájame na kocky. Zo stoniek tymianu otrháme lístky a nasekáme ich nadrobno. Syr gouda nastrúhame. V miske zmiešame chorizo, goudu, tymian a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Lístkové cesto rozbalíme, posypeme zmesou s chorizom a pevne zvinieme ako roládu. Nakrájame na centimetrové kolieska a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 15–20 minút dozlatista.
- Na polievku zbavíme papriku jadrovníkov, nakrájame na kusy. Z pomarančov nastrúhame kôru tak, aby sme získali 3 ČL kôry a z dužiny vytlačíme 300 ml šťavy.
- V hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, štipľavú papričku a papriku. Opekáme asi 5 minút. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, cukor, 1/2 ČL soli a trochu mletého čierneho korenia. Zalejeme 300 ml vody
a pomarančovou šťavou a na miernom ohni varíme 10 minút. Pridáme pomarančovú kôru a polievku najemno rozmixujeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Smotanový syr rozmiešame s 2 PL vody, polievku rozdelíme do misiek, ozdobíme syrom, posypeme nasucho opečeným sezamom a podávame s chorizo slimákmi.
|