Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi haluškami.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som pokrájala na kocky,...
  2. ...paradajky na malé kúsky,...
  3. ...v rozohriatom oleji som v hrnci orestovala cibuľu do sklovita,...
  4. ...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, nechala vydusiť až na tuk, tento postup som opakovala celkom 3x, cibuľa sa rozpadne, ochutí paprikáš a prirodzeným spôsobom ho zahustí,...
  5. ...zatiaľ som pokrájala šampiňóny na hrubšie plátky,...
  6. ...k orestovanej cibuli som pridala paradajky, opražila som ich, aby stratili svoju kyslú chuť,...
  7. ...pridala som mletú papriku, nechala som ju za stáleho miešania úplne rozpustiť, krátko som ju opražila,....
  8. ...pridala som kuracie prsia, zvýšila som plameň a za stáleho miešania som ich sprudka oprážala,...
  9. ...kým sa nezatiahli a chvíľku som ich ešte oprážala v cibuľovo - paprikovom základe s paradajkami,...
  10. ...potom som pridala šampiňóny, oprážala som ich, kým stratili všetku tekutinu,...
  11. ...potom som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  12. ...zaliala som ich horúcou vodou do výšky mäsa, dusila na miernom plameni prikryté pokrievkou,...
  13. ...ked bolo všetko už mäkké a šťava sa zahustila, priliala som sladkú smotanu,...
  14. ...rozmiešala a krátko povarila, bolo hotovo.
  15. Paprikáš som podávala horúci s domácimi haluškami,...
  16. ...je to veľmi chutná úprava kuracích pŕs ako paprikáš so šampiňónmi, smotana jedlo krásne zjemní, šťava sa nezahusťuje múkou, zahustí a ochutí ju cibuľa, šťavy nemá byť veľa, má byť o niečo redšia ako pri guláši.