Paprikáš z králika s kôprovými haluškami
Autor receptu: kukulienka71
Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.