Papas arrugadas

2010 - bez fotky2010, 28. marca 2013
Papas arrugadas
Foto: 2010

Tento stary jednoduchy zemiakovy recept je povazovany za narodne jedlo Kanarskych ostrovov. Vacsinou sa serviruje s jednoduchou omackou Mojo ktorej je viac druhov ja som Zobraziť celý popisTento stary jednoduchy zemiakovy recept je povazovany za narodne jedlo Kanarskych ostrovov. Vacsinou sa serviruje s jednoduchou omackou Mojo ktorej je viac druhov ja som vyrobil cervenu Mojo Rojo.

Suroviny

500 g
100 g
1
mojo rojo:
2
1
1 lyzicka
50 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Rovnake male nove zemiaky poriadne ocistime a oplachneme. Dame do hrnca tak aby plavali v jednej rade ( nie nad sebou). Zalejeme vodou tak zaroven s vrchom alebo trochu menej. Poriadne posolime vodu a pridame pokrajany mensi citron( tradicne sa tento recept varil v morskej vode ).Takze silne posolime 3x tolko ako slovenske. Privedieme do varu a zakryjeme utierkou.

    Papas arrugadas - obrázok 1
  2. 2

    Varime , varime do makka az sa voda vyvari.Ked sa voda vyvari este tak 2-3 minuty varime a pohybujeme zemiakmi aby sa rovnomerne vytvorila sucha vrstva soli na povrchu preto sa volaju arrugas -pokrcene.

  3. 3

    Servirujeme s mojo to rojo by malo byt pikantne a dame susene chilli do vody napucat ja som pouzil dve alebo viac a zvysok som pridal cervenu papriku a cesnak ...vela , ,vsetky suroviny pokrajal na drobno a zalial vinnym octom a rozmixoval pridaval postupne olivovy olej podobne ako pri robeni majonezy.

Diskusia k receptu

2010
Avokado v sezone, tak treba vyskusat k zemiakom zelene Mojo de Aquacate : vela koriandrovej vnate , cely cesnak, dve mensie avokada, vinny ocot , sol , olivovy olej, sol... mixer.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia