Panenková roláda

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.
  2. Plát mäsa pokryjeme umytými a osušenými listami špenátu, na ktoré položíme plátky šunky.
  3. Cibuľu nadrobno nakrájame a udusíme na masle. Pridáme vajcia a uvaríme hustú praženicu, ktorú posolíme a necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na pláty šunky. Pridáme na tenké kúsky pokrájanú červenú papriku. Takto naplnenú sviečkovicu opatrne zvinieme a zabalíme do alobalu, ktorý dobre uzavrieme.
  5. Pečieme pri teplote 200 oC asi 30 minút. Potom alobal odstránime, rolády preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a zapekáme ďalších 15 minút.