Panenka v lístkovom ceste
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Mäso: Panenku umyjeme, očistíme od mastných blán, rozdelíme na 4 kusy, ktoré osolíme, okoreníme. Porcie sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany. Opečené mäso potrieme dijonskou horčicou a každý kus zavinieme do plátkov slaninky.
- 2
Lístkové cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť mäsa. Na cesto rozdelíme plnku, ktorú si pripravíme z nadrobno posekaných orechov, póru, šampiňónov a petržlenovej vňate orestovaním na oleji. Osolíme a okoreníme.
- 3
Na plnku poukladáme porcie mäsa a zabalíme v ceste, tak aby bolo čo najtesnejšie pri mäse. Porcie uložíme na vyhriaty plech a pečieme pri 200 oC asi 15 minút. Potom porcie potrieme žĺtkom, ktoré ochutíme soľou, cesnakom a sezamom a pečieme do zlata 4–5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale čo tam robí tá hnusná mrazená zelenina? Nie je dostať v obchode čerstvá mrkva, karfiól a brokolica? :(