Palacinkové mille feuille

sandriw - fotkasandriw, 29. novembra 2015
Palacinkové mille feuille
Foto: sandriw

Jeden večer som dostala chuť na palacinky. A keďže mi ich nakoniec veľa ostalo, tak som z nich spravila tortičku na štýl francúzskeho dezertu Zobraziť celý popisJeden večer som dostala chuť na palacinky. A keďže mi ich nakoniec veľa ostalo, tak som z nich spravila tortičku na štýl francúzskeho dezertu mille feuille. V robote sa po tom len tak zaprášilo :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

Suroviny

Cesto:
štipka
Krém:
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Z vajca, mlieka, múky a cukru pripravíme palacinkové cesto a necháme 10 minú odpočinúť. Potom na jemne naolejovanej panvici upečieme palacinky.

  2. 2

    Cream cheese vymiešame s cukrom a postupne pridávame do tuha vyšľahanú šľahačku. Na spodok taniera položíme palacinku, natrieme krémom a na to položíme ďalšiu palacinku. Takto pokračujeme, kým neminieme všetko. Krém na vrchu nezarovnávame, ale pre efekt spravíme vlnky.

  3. 3

    Dáme do chladničky zatuhnúť aspoň na jednu hodinu. Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami, ktoré si z čokolády vyrobíme pomocou noža, ktorý bude slúžiť ako hoblík.

Diskusia k receptu

jozka2
Aj ja oblubujem tieto palacinkove torty,len sa nesmie mazat krem na hrubo.Dala by som si kusok s tej tvojej aj ja.5
sovka62
Takto som ešte neskúšala, zvyčajne natieram na jednu lekvár, na ďalšiu tvaroh, na ďalšiu orechy a tak kolom-dookola ukladám to tortovej formy, kým všetky neminiem. Nakoniec vrchnú potriem smotanou, posypem troškou škorice a strčím do rúry zapiecť. Jeme ich teplé.
Ale niekedy skúsim podľa teba, vyzerá to chutne a bude s nimi menej roboty
sovka62
Takto som ešte neskúšala, zvyčajne natieram na jednu lekvár, na ďalšiu tvaroh, na ďalšiu orechy a tak kolom-dookola ukladám to tortovej formy, kým všetky neminiem. Nakoniec vrchnú potriem smotanou, posypem troškou škorice a strčím do rúry zapiecť. Jeme ich teplé.
Ale niekedy skúsim podľa teba, vyzerá to chutne a bude s nimi menej roboty
katka78
Obdivovala som ich už na FB, v jednoduchosti je krása! :-)
sandriw
@jozka2 : Hrubo ako hrubo. Ten krem bol tak mňam, že aj hrubú vrstvu by som zvládla :D Len neviem ako tie palacinky :D :D :D

@sovka62 : To je taká Slovenská verzia z typických slovenských ingrediencií :D Ja osobne orechy moc nemusím a aj bez lekváru prežijem :D Ale verím, že aj tvoja verzia je super :) Ono toto bolo tak, že čo chladnička dala :D Už mi ten syr a šľahačka dlho stáli na poličke, tak ich bolo treba použiť :D

@katka78 : Ďakujem. Presne tak. V jednoduchosti je krása :) Hoci sa pri varení občas stane, že robím niečo komplikovanejšie, alebo na pohľad komplikovanejšie, určite sa tejto pravdy držím :)
kukulienka71
krásny a určite veľmi chutný dezert, máš veľmi pekné prezentácie. Mille feuille je jeden z mojich najobľúbenejších zákuskov, toto s ním nemá absolútne nič spoločné, divím sa tomu názvu.
sandriw
@kukulienka71 : Dovolím si nesúhlasiť. Mille feuille v preklade znamená tisíc listov a v francúzskej pôvodnej verzii ide o dezert pri ktorom sa cesto prekladá krémom, plus ovocie. Keďže som tento dezert robila neočakávane, ovocie som nemala. No napriek tomu, ak sa budeme držať čisto názvu, s určitou dávkou fantázie tam tých "tisíc listov" uvidíme :)
kukulienka71
pôvodne sa tých "tisíc" listov ukazuje z lístkového cesta, krém je tiež iný a súčasťou je neodmysliteľná poleva. Ale tvoje argumenty ohľadne počtu listov beriem:-), vidím ich;-))
sandriw
@kukulienka71 : Prirodzene, že originálny recept poznám, a teda aj pointu listov z lístkového a samozrejme je vynikajúci. Ono ja som si ten názov vlastne nevymyslela. Keď si vygooglis "pancake mille feuille", tak ti vybehne hŕba rôznych receptov od nutellových, cez citrónové či jablkové, až po slané verzie. Nejakú dobu som sa s tým po nete stretávala na každom rohu :D Ale teda som rada, že sme sa aspoň na niečom zhodli :D Netreba vždy všetko brať prísne a doslovne. Pre mňa je varenie určitý druh umenia, kde si vybúrim svoju nadbytočnú kreativitu a v umení medze neexistujú :D
kukulienka71
net je plný nápadov, ľudí ľahko nadchne čo-to, hlavne, ak majú práve tie suroviny doma, je mi to dobre známe:-) keďže ten zákusok milujem, čakala som aspoň ten krém či polevu, ak už palacinkové cesto znázorňuje tisíc listov. Preto moje rozčarovanie.
Kreativitu a umenie v kuchyni ti prajem, si veľmi šikovná!
sandriw
Heh, no tak chápem, no :) Človek nikdy neulahodí všetkým :D A ďakujem za povzbudenie :P
Inak, ak by ťa zaujímalo, na svojej FB stránke, Whisk it Mix it, som začala nový "projekt". Aj predtým som si väčšinu obedov robila sama, no rozhodla som sa, že je načase vniesť do nich aj aspekt vyváženej stravy. No a keďže som zamilovaná do japonskej kuchyne, zapojila som do svojho každodenného stravovania princípy benta. Sú veľmi jednoduché a v zásade sa netreba v ničom obmedzovať. Navyše pre moju kreativitu je to ako stvorené :D To len tak mimochodom :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia