Palacinka
Autor receptu: tlustoch
Tento recept už dávnejšie mám z televízie.
18 - 20 porcií |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky nastruháme na jemno, vytlačíme a zlejeme tekutinu /teda škrob/. Pridáme nastruhanú cibulu,vajco,olej a soľ.Všetko dôkladne premiešame,necháme stáť 10 min. Potom pridáme hladkú múku , jemne tekúte cesto upravíme vlažným mliekom.
- V panvici na oleji pečieme obojstranne do zlatová ako klasické palaciky. Tieto palačinky môžeme plniť smaženými hríbami na vajíčku, smaženými mozočkami, prípadne ich stymito plkami môžeme zapekať v rúre keď ich polejeme s rozmiešanou kyslou smotanou a s vajcom. No a môžeme ich jesť aj bez plnky a bez zapečenia, sú fantastické, sýte a chutné. Určite si pochutíte a ešte kním pasuje pekne spenené pivko.