Ovseno-syrová haruľa fotorecept

marianne - fotkamarianne, 7. novembra 2012
Ovseno-syrová haruľa (fotorecept)
Foto: marianne

Pre milovníkov ovsených vločiek.Niekto robí ovsené fašírky, my uprednostňujeme tento spôsob.Výborná na studeno aj teplo.Robila som už aj bez syra,tiež bola dobrá...

12
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 l
200 g strúhaný
4 ks čerstvé
2 ČL
2 ČL
2 ks postrúhaná
4 - 5 strúčikov
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer namočíme ovsenné vločky. Ak nemáme čas, tak aspoň na hodinku. Precedíme a necháme na sitku odkvapkať. Pridáme ostatné ingrediencie.

    Ovseno-syrová haruľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto a necháme 1/2 hodinky odstáť.

    Ovseno-syrová haruľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme na plech vyložený pečiacim papierom a upečieme 20 - 25 min na 180 stupňov.

    Ovseno-syrová haruľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je vhodná aj na raňajky, obed či večeru.

    Ovseno-syrová haruľa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
ty si vlastne zemiaky nahradila vlockami :-) dobry napad, menej roboty
marianne
@jamarlen ja ju mam rada s lyzicou bieleho jogurtu alebo smotany:-) tiez som si z nej odlozila na zajtrajsie ranajky,je vyborna na studeno aj teplo...
nonna
Perfektné, Marianne, a bez oliváku!!!! :D:D:D Už aj ukladám do KK!
iva63
aj mne sa recept veľmi páči-:)ukladám a určite vyskúšam-:)
margaretka28
Vločky do placiek dávam aj ja, ale urobiť takúto haruľu a aj so syrom ma nenapadlo, vdaka za skvelý nápad.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia