Ovocné osvieženie

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na cesto dobre spracujeme na doske na hladké cesto a odložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a podľa tortovej formy z neho vyrežeme kruh s priemerom 26 cm, ktorý položíme na dno vymastenej tortovej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme po obvode formy okraje do výšky asi 3 cm. Dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou a dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /> <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 minút
  2. Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Pomarančovú a citrónovú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a zahrievame na ohni až do rozpustenia želatíny. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh, jogurt a cukor zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému tekutinu a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý tortový korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
  3. Na náplň naukladáme ľubovoľné ovocie a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo ovocnou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme tortu z formy a nakrájame na kúsky.