Ovocné lievancové srdiečka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
18 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
- Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
- Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku v tvare srdca, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
- Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.
- TIP: Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.
|