Ovocné čotoje

58vlasta58vlasta, recept pridal: 3. decembra 2009 11:27Ďalšie jeho recepty

Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma,/ veď aký by to bol obed bez dobrého záveru/, tak urobím narýchlo tento recept...Veď chuť na sladké je u mňa stále...

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Jablká očistím a nakrájam na štvrtiny, banány olúpané pokrájam na viac kusov, pomaranč olúpaný rozdelím na mesiačiky. Do nádoby z jenského skla alebo na panvicu dám maslo a vanilkový cukor, klinčeky a trochu skaramelizujem. Pridám ovocie, 1 -2 minúty ho poobraciam v masielku a zalejem vínom/aké máme/ a trochu to za občasného miešania podusím, aby nám zostalo menej šťavy na panvici.

2

Potom ovocie aj so šťavou rozdelím na taniere a ozdobím šľahačkou a strúhanou čokoládou /príp. kakaom, grankom/.

3

Môže byť aj bez masla, len do vína dať vanilk. cukor a klinčeky a ovocie trochu povariť a ozdobiť. Ovocie môžeme použiť rôzne: kivi, slivky, hrušky, melón atď...Vanilkový cukor môžeme nahradiť lyžičkou medu. Keď to nie je pre deti, môžeme pridať aj trochu umu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 3. decembra 2009 o 19:10
    Fúúha, to vyzerá ako dobručká mňamka :))


  • haston, 4. decembra 2009 o 12:52
    poprosil by som vysvetliť pojem "janská misa".


  • 58vlasta, 4. decembra 2009 o 18:46
    Ako dezert je to chutné. Aj prípadné pohostenie pre deti, samozrejme bez vína s džúsom. A pardon má byť misa, teda nádoba z jenského skla na varenie.


  • slavsorcerer, 5. decembra 2009 o 13:58
    Janská misa? Nie je to misa z jenského skla? Mliečno sfarbená sklenená misa určená na zapekanie?


  • 58vlasta, 5. decembra 2009 o 14:57
    Áno, misa z jenského skla. Ale môže byť aj teflónová panvica, alebo iná vhodná nádoba na varenie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist