Ovocné čotoje

58vlasta58vlasta, recept pridal: 3. decembra 2009 11:27Ďalšie jeho recepty

Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma,/ veď aký by to bol obed bez dobrého záveru/, tak urobím narýchlo tento recept...Veď chuť na sladké je u mňa stále...

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Jablká očistím a nakrájam na štvrtiny, banány olúpané pokrájam na viac kusov, pomaranč olúpaný rozdelím na mesiačiky. Do nádoby z jenského skla alebo na panvicu dám maslo a vanilkový cukor, klinčeky a trochu skaramelizujem. Pridám ovocie, 1 -2 minúty ho poobraciam v masielku a zalejem vínom/aké máme/ a trochu to za občasného miešania podusím, aby nám zostalo menej šťavy na panvici.

Potom ovocie aj so šťavou rozdelím na taniere a ozdobím šľahačkou a strúhanou čokoládou /príp. kakaom, grankom/.

Môže byť aj bez masla, len do vína dať vanilk. cukor a klinčeky a ovocie trochu povariť a ozdobiť. Ovocie môžeme použiť rôzne: kivi, slivky, hrušky, melón atď...Vanilkový cukor môžeme nahradiť lyžičkou medu. Keď to nie je pre deti, môžeme pridať aj trochu umu.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • nyja, 3. decembra 2009 o 19:10
    Fúúha, to vyzerá ako dobručká mňamka :))


  • haston, 4. decembra 2009 o 12:52
    poprosil by som vysvetliť pojem "janská misa".


  • 58vlasta, 4. decembra 2009 o 18:46
    Ako dezert je to chutné. Aj prípadné pohostenie pre deti, samozrejme bez vína s džúsom. A pardon má byť misa, teda nádoba z jenského skla na varenie.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • slavsorcerer, 5. decembra 2009 o 13:58
    Janská misa? Nie je to misa z jenského skla? Mliečno sfarbená sklenená misa určená na zapekanie?


  • 58vlasta, 5. decembra 2009 o 14:57
    Áno, misa z jenského skla. Ale môže byť aj teflónová panvica, alebo iná vhodná nádoba na varenie.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist