Toto bola moja narodeninová torta. Je trocha náročnejšia, ale ja som to zvládol sám.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Roláda: | |
5 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Krém: | |
1 ks |
|
550 ml |
|
150 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
- mandarínky a ananás |
|
Na vrch torty: | |
- Banány, kiwi, ananás, marhule,... |
|
1 ks alebo Fruttina puding Dr. Oetker |
|
Na ozdobenie celej torty: | |
1 ks |
|
150 ml studené |
|
|
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s cukrom. Treba dôkladne vymiešať, trvá to aj 30 minút.
-
2
Takáto krásna pena musí byť.
-
3
Zatiaľ si vymastím plech a na plech uložíme papier na pečenie.
-
4
Tu je moja pomocníčka-sestra, bez ktorej by to nešlo :)
-
5
Do vaječno-cukrového cesta pridáme ostatné ingrediencie- najprv olej a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom.
-
6
Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 200°C okolo 7-8 minút.
-
7
Roládu vyberieme, stiahneme papier na pečenie, zavinieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dobre natrieme džemom a zavinieme. Potom nakrájame na kolieska.
-
8
Na dno tortovej torty dajte alobal, alebo priesvitný obal, lebo môže sa stať, že torta bude tiecť. Potom na dno formy poukladajte roládu.
-
9
roládu treba poukladať aj na boky tortovej formy.
-
10
Uvaríme si puding z 400ml mlieka, 1 zlatého klasu a 150g cukru. Necháme vychladnúť.
-
11
Zatiaľ dáme napučať na 30 minút želatínu do studenej vody. Ak nám napučala, pomaly zohrievame. Ale pozor. Teplota mlieka nesmie byť vyššia ako 60°C. Potom želatínu zmiešame do pudingu. 500ml smotany na šľahanie vymiešame do tuha, a opatrne vmiešame do pudingovo-želatínového krému. Tento krém navrstvíme do tortovej formy. Medzi vrstvy dáme rôzne ovocie, ja som vybral ananás a mandarínky.
-
12
Ak torta stuhla, spravíme vrch torty. Na krém poukladáme rôzne ovocie, ja som použil kivi, banány, mandarínky a ananás. všetko zlejeme pripraveným želé, ktoré sme pripravili nasledovne: Kompótovú šťavu, alebo vodu (250ml) zmiešame so želé Dr. Oetker, a varíme. Keď začne vrieť, varíme ešte 1-2 min. Keď je želé hotové, nalejeme na ovocie. Dáme stuhnúť 1 deň.
-
13
Na druhý deň tortu ozdobíme práškovou šľahačkou, ktorú vymiešame s 150ml studeným mliekom. Vymiešame do tuha a ozdobíme. Pozor, mlieko musí byť studené, inak sa šľahačka nevyšľahá.
-
14
Tu sú Dr. Oetker suroviny, ktoré som použil na tortu. Chýba tu želé, to som zabudol odfotiť :-(
-
15
A tu je prierez torty :)
hmmm veru by som ochutnala ale zatial len ukladam do KK