Ovarová polievka s hríbami a pečené koleno fotorecept
Foto: janazjarku
Cez víkend ma napadlo uvariť jedlo "dva v jednom" ako to robievala voľakedy moja mamka a určite aj viaceré gazdinky šetriace korunkami. Takýto obed Zobraziť celý popisCez víkend ma napadlo uvariť jedlo "dva v jednom" ako to robievala voľakedy moja mamka a určite aj viaceré gazdinky šetriace korunkami. Takýto obed robievam zriedkavo napriek tomu, že je veľmi chutný :-) upozorňujem aspoň týždeň po konzumácií si nedávajte vyšetriť cholesterol !
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové koleno najlepšie zadné dáme variť spolu s dvomi stredne veľkými hlávkami cesnaku, novým korením, čili papričkami a soľou. Keď je mäso mäkké vyberieme ho a necháme vychladnúť.
-
2
Vývar z kolena prelejeme do menšieho hrnca bez vyvareného cesnaku a pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska , cibuľu nakrájanú na štvrťky, vopred namočené krúpy, šošovicu, dubáky /alebo iné sušené hríby/ a varíme pokiaľ zelenina nie je polomäkká.
-
3
Na záver pridáme zemiaky a pokrájaný pôr a varíme pokiaľ nie sú zemiaky uvarené.
-
4
Po uvarení zemiakov je veľmi chutná polievka hotová !
-
5
Vychladnuté uvarené koleno naporcujeme do nádoby na pečenie /ja som piekla v remoske/ a podlejeme čiernym pivom. Už nesolíme stačí soľ v ktorej sa mäso varilo a dáme piecť.
-
6
Pred dopečením asi 15 minút potrieme mäso medovou vodou, aby dostalo chrumkavú a voňavú kôrku :-)
-
7
K takto upečenému kolienku podávame chren, horčicu, kečup a čerstvý chlieb. Samozrejme tiež ho môžeme podávať s knedlou a kapustou trebárs aj červenou. Prajem všetkým dobrú chuť . Takto pripravujem aj koleno údené, ale ten recept som sem už vložila no bez obrázkov :-)
Diskusia k receptu