Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve fotorecept
Foto: izabella929
Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky...bez sterilizácie....papriku baranie rohy som kombinovala s cibuľou...pre farebnosť som použila aj červenú cibuľu...
porcií
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Paprika baranie rohy je tento rok mimoriadne pálivá..u nás doma sa nedá použiť, urobila som čalamádu pre jedného vzdialeného člena rodiny, ktorý ju má veľmi rád...papriku som umyla..
-
2
pokrájala som ju na kolieska..
-
3
ošúpala a pokrájala cibuľu....pridala som aj dve červené cibule..
-
4
všetko som spolu zmiešala..
-
5
pripravila som si nálev: 1,5 litra vody, 400ml.ocot,2 lyžice soľ,4 lyžice cukor, som pomiešala a dala uvariť...vrelým nálevom som zaliala čalamádu..uložila na chladné miesto a nechala stáť 12.hod.
-
6
po uplynutí času, som čalamádu naplnila do pohárov ...na dno pohára som dala čierne celé korenie, nové korenie a bobkový list...a zaliala nálevom..
-
7
stačí poháre zatvoriť a odložiť do komory....vzhľadom na to, že tento rok je dosť nepriaznivý, ja som sa poistila a zasterilizovala som ju 5 min. alebo stačí pridať štipku salicylu na vrch a zatvoriť..dobrú chuť..,.
s domácou údenou slaninou a klobásou! -:)))
@izka , čalamáda vyzerá dobre. Dúfam, že si papriku krájala v rukaviciach:-)