Originálny recept na Mozartove gule fotorecept
Foto: dada1010
Toto je náš najobľúbenejší vianočný zákusok, na ktorý sa všetci veľmi tešíme. Recept pochádza zo Salzburgu a pani čo ho prezentovala, tvrdila, že Zobraziť celý popisToto je náš najobľúbenejší vianočný zákusok, na ktorý sa všetci veľmi tešíme. Recept pochádza zo Salzburgu a pani čo ho prezentovala, tvrdila, že je to ten pravý. Možno je trošku prácnejší ale výsledok stojí za to. Robím ho už roky a posledné dva roky som ho vylepšila tým, že dávam dovnútra višňu naloženú v liehu, ale to už do originálneho receptu nepatrí :-) Zdobím ho len bielou čokoládou, lebo tie nádherné farebné guličky u nás sa netešia obľube :-).
porcií
Suroviny
1. zmes: | |
140 g, jemne zomleté olúpané |
|
140 g |
|
1 PL |
|
štipku |
|
2.zmes: | |
170 g |
|
110 g, jemne zomleté |
|
60 g. rozpustená |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
čokoládová poleva: | |
90 g |
|
50 g |
|
2 PL, vriaca |
|
Postup
-
1
Z oboch zmesí vypracujeme cesto, ktoré necháme trošku vychladiť aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Ja prvú zmes vylepšujem pár kvapkami Amareta.
-
2
Z prvej zmesi spravíme guličky, môžeme dať dovnútra višňu v liehu, ale to len na vylepšenie.
-
3
Potom zelené hmotu obalíme hnedou hmotou a dáme guličky stuhnúť.
-
4
Zarobíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu a guličky v nej namáčame a dáme stuhnúť.
-
5
Zdobíme podľa vlastnej fantázie, ja používam hotovú bielu polevu.
len potom pozor on je sladký tak uber trošku cukru
ja mandle meliem na mlynčeku na kávu, lebo musia byť naozaj až také mastné...
Sovka aj ja som z TT a je že kto tie mandle vykúpil :-)
Didka - cauko :)
Ja dávam tú višňu tak ich mám menej, ale obaliť višňu je tiež dobrá makačka, ale čo by som neurobila pre radosť v rodine :-)
Vidíš tie rukavice ma nenapadli, musím vyskúšať. Tej tmavej hmoty treba spraviť tenšiu vrstvu, ja keď spravím zelené, tak odrátam a z tmavej hmoty si spravím taký počet kúskov, a potom to obaľujem. Nevadí ak sem tam to nezakryje zelenú časť, veď to ide potom do čokolády.
Tebe sa tak páči to prasiatko?
a kde máme nejaké austrálske recepty?
lucylee, daj do tých mandlí pár kvapiek Amareta, nech je to dobre mandľové :-)
a blahoželám k výhre !
Mozartove zásadne robím len na Vianoce aby nám nezovšedneli, všetci sa na ne už teraz veľmi tešíme...
www.austriangrocery.com/de/mirabell_mozartkugeln...
V magazíne Varecha bol uverejnený recept na falošné Mozartove gule. Boli zo sušeného mlieka, ja dávam prednosť týmto marcipánovým, ale zaujalo ma, že autorka napísala, že do tej hnedej hmoty balí zelené guľky v plastových rukaviciach. Tak som si tie, ktoré som v obchode použila na vyberanie pečiva, strčila do vrecka a skúsila som to. Hmota sa na rukavice vôbec nelepí a išlo mi to jedna radosť, oveľa rýchlejšie. Tak dobrú radu posúvam, bolo by škoda, keby zapadla.