Orieškové rožteky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180/160 °C |
Postup- Na prípravu náplne pomelieme orechy a piškóty, pridáme vanilkový cukor, mlieko a premiešame.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
- Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na prúžky široké asi 11 cm a tie potom rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou do pripravených trojuholníkov. Stočíme a vytvoríme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br>
<br>
Elektrická rúra: 180 °C <br>
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br>
Plynová rúra: stupeň 3 <br>
<br>
Doba pečenia: asi 30 minút
- 4. Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.
|