Orieškové rožteky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu náplne pomelieme orechy a piškóty, pridáme vanilkový cukor, mlieko a premiešame.
  2. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na prúžky široké asi 11 cm a tie potom rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou do pripravených trojuholníkov. Stočíme a vytvoríme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180 °C <br> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br> Plynová rúra: stupeň 3 <br> <br> Doba pečenia: asi 30 minút
  4. 4. Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.