Orechoví ježkovia so šípkovým džemom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 19. októbra 2016

Títo ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, Zobraziť celý popisTíto ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, množstvo sa môže mierne líšiť. Koláčiky som spájala šípkovým džemom zmiešaným s mletými vlašskými orechmi. Použila som pomerne riedky džem, preto v pomere prevažovali orechy. Je na vás, akú konzistenciu zvolíte, koláčiky môžete zlepovať aj džemom bez orechov. <br /> <a href="http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia" target="_blank">http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia</a>

Suroviny

250 g
60 g
60 g
1 ČL
120 g
Plnka:
cca 6 PL
cca 10 PL
Zdobenie:
30 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešajte a spracujte cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkajte čo najtenšie a povykrajujte ježkov.

  3. 3

    Pečte pri 180 °C asi 12 minút.

  4. 4

    Koláčiky nechajte úplne vychladnúť.

  5. 5

    Zmiešajte šípkový džem s orechmi a zmesou zlepujte koláčiky.

  6. 6

    Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a koláčiky ozdobte.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné, iste aj chutné.... a múka aká, či je to jedno?
patincatsomekitchen
@Evanaaa (20.10.2016 17:43)

davala som klasicku hladku, neuviedla som konkretne, pretoze vzdy uprednostnujem, ak ludia urobia recept podla seba, ak niekto pouziva celozrnnu, spaldovu alebo bezlepkovu, to je jedno, kolaciky sa podaria, pripadne sa len trosku zmeni mnozstvo tuku :)