Foto: zuzkaasilvika
Koláčik chutí každému, kto ho ochutná
príprava
na 180 °C
Suroviny
30 dkg, posekané |
|
52 dkg |
|
3 balenie |
|
48 dkg |
|
3 PL, rozpustený |
|
6 dcl |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
50 dkg |
|
1 ks |
|
20 dkg |
|
2 ks |
|
2 PL, rozpustený |
|
2 KL |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
Postup
-
1
Cesto: 20 dkg krupicového cukru, 50 dkg hladkej múky špeciál, 1 vanilkový cukor, 20 dkg Hery, 2 vajíčka, 2 PL rozpusteného medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny rozmiešané v 2 PL mlieka, trošku soli. Cesto spracujeme na tabličke a rozdelíme na 2 diely. Vyvaľkáme na 2 pláty a dáme na 2 plechy na papier na pečenie. Prvý plech dáme upiecť do vyhriatej rúry. ( lepšie si obidve cestá najprv pripraviť) Na druhý plech si pripravíme zmes:
- 2
30 dkg orechov ( štvrťky) 12 dkg masla 8 dkg krupicového cukru 1 vanilkový cukor 3 PL rozpusteného medu Všetko smažíme do zlato- žlta a ešte horúce dáme na cesto (neupečené) na druhom plechu. ( dávam to po častiach a rýchlo, takisto rozotierať, lebo to dosť rýchlo tvrdne). Takto pripravené druhé cesto dáme upiecť do rúry.
- 3
Krém: 6 dcl mlieka 3 PL hladkej múky 3 PL solamylu 20 dkg krupicového cukru 2 vanilkové cukre 40 dkg masla z 1 citróna šťava Z mlieka, múky, solamylu uvaríme kašu. Dáme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor. Zašľaháme vychladnutú kašu a nakoniec zašľaháme citrónovú šťavu.
- 4
Na prvé upečené cesto natrieme krém a naň položíme druhé cesto (s orechami, je tvrdšie a dá sa pekne zosunúť z papiera na pečenie ) Treba to nechať uležať minimálne 24 hodín. Mám odskúšané, že najlepší je po troch dňoch, takže ho robím 3 dni dopredu. Koľko vydrží sa nepodarilo zistiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Piekla som na Vianoce . Orechy nemajú chybu. Mám ho vo svojich receptoch
Tento recept je u nás už dlho a naozaj každému chutí.
Posielali sme ho aj my do NČŽ, hneď sme vedeli, že pani hľadá tento náš obľúbený.
Apropó diétu máme tiež overenú, keby bolo treba :D