Orechové mušle fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 2. decembra 2011
Orechové mušle (fotorecept)
Foto: alena45

Suroviny

300 g
100 g
125 g
200 g alebo Palmarin
1 balenie
 štipka
1 ks
plnka :




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny a žĺtok zmiešame dohromady, vytvarujeme valec, zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.

  2. 2

    Cesto vyberáme z chladu postupne, cca po tretinách, rozvaľkáme na 2-3 mm, vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, celé koliesko potrieme vyšľahaným bielkom, na jednu polovičku kladieme arašidy, v rume namočené hrozienka, nalámané kúsky čokolády, vlašské orechy, kúsky mandlí, (stačí zo zoznamu vybrať len dva druhy, ale najdôležitejšie sú arašidy), druhú polovičku cesta jemne pritlačíme a vytvoríme mušľu. Pomáhame si nožíkom, lebo cesto sa zvykne trochu lepiť, keďže plnenie trvá dlhšie.

    Orechové mušle (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení môžeme posypať práškovým vanilkovým cukrom alebo ozdobíme čokoládou.

Diskusia k receptu

babkamt
Pečiem ich aj ja.Len s malým rozdielom.Ja musím orechy pomlieť.Vieš,tie naše zuby.
alena45
babkamt, máš pravdu, najradšej ich majú mladí, lebo orechy a hlavne arašidy sa chutno opečú a super chrumkajú. Moja mama ich tiež nemusí.
matata1
Toto je veru fajnotka. Robieva ich moja sestrička a každý rok sa teším, či ich donesie, keď prídu na Vianoce na návštevu.
kucharka100
To je opäť dačo pre mňa....hm...ja môžem orechy, mandle aj hrozienka. Jemine hneď by som aj okoštovala. Upečiem. Vďaka za recept.
dorisa
Alenka, blahoželám k výhre, pekné pečivko.
jerica
@alena45 gratulujem k suprovému receptu,normálne ma chytil za ruku že musíš musíš , chrumky na pokračovanie:-))ukladám.
alena45
ďakujem všetkým za gratulácie a aj ja gratulujem ostatným výhercom a aj tým, ktorí nevyhrali prajem pokojné prežitie vianočných sviatkov.
alena45
tým, ktorí chcú recept vyskúšať chcem poradiť, aby vyberali z chladu cesto postupne a robili po pár kúskoch, ako to robím ja. Trvá to síce dlhšie, ale je to lepšie, ako stále podsýpať múkou. Cesto potom nie je také "akurát". Dobrú chuť.
anaska
Srdečne gratulujem k výhre a aj Tebe prajem krásne a veselé Vianoce.
cica2
@alena45 z celého srdca ti gratulujem a tiež prajem pokojné prežitie vianočných sviatkov :-D....mušle a kedže sú orechové...kk:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia