Orechová torta

stefanm - fotkastefanm, 19. júla 2010
Orechová torta
Foto: stefanm

Manželka mala v sobotu narodeniny.Vstal som o piatej a o ôsmej som ju budil s takýmto "darčekom".Samozrejme,že k tomu bola ešte nejaká "drobnosť".Recept je Zobraziť celý popisManželka mala v sobotu narodeniny.Vstal som o piatej a o ôsmej som ju budil s takýmto "darčekom".Samozrejme,že k tomu bola ešte nejaká "drobnosť".Recept je z knihy : "Recepty zo Života 1"(str.144).Je to oriešková klasika ktorú som vylepšil o brusnice.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
8-12 PL
250 g
100 g
200 g
1/2 balíčka
Plnka:
180 g
1 dcl
100 g
120 g
50 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.Postupne pridávame múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva,orechy a tuhý sneh z bielkov.Vo vymastenej a múkou vysypanej forme upečieme.

  2. 2

    Uvaríme vodu s cukrom,pridáme pomleté orechy a kúsky čokolády a miešame,kým sa čokoláda nerozpustí.Do vychladnutej masy pridáme tuk a vymiešame na hladkú plnku.

  3. 3

    Korpus rozkrojíme na tri platy,potrieme plnkou a pridáme čučoriedky.Plnkou potrieme aj povrch a boky torty.Ozdobíme a s takto pripravenou tortou budíme milovanú osobu.

Diskusia k receptu

evusik
moje nervy, chlap čo pečie torty! aj taký existujú? prečo to nevie ten môj? @stefan úprimne závidím tvojej žene, musí byť patrične na teba hrdá, pekná torta :-)
janger
Orechove torty mame strasne radi. Tu knihu mam tiez, ale nejako som si tu tortu v nej nevsimla. Pripravil si ozaj paradny darcek. Super! A..srdecne blahozelam tvojej manzelke k narodeninam.
pivonka
Ja len čumím. Kde boli zalezení takí chlapi, keď som bola mladá? Torta je super, ale, ak môžem - skús dať nabudúce polohrubú múku.
zdezda
No úžasné, aj ten cyklámen sa mi páči, mne by aj len on stačil k narodkám :-), no ale orieškovú tortu tiež ľúbim :-) ku kávičke, na raňajky.
evas13
Tak takéto niečo sa mne nemôže stať ani s raňajkami do postele, nie to ešte narodeninivou tortou. @stefanm sklaňam klobúk pred Tebou.
evas13
Ale aby som nebola nespravodlivá ten mou zase spraví iné veci, ktoré muži nerobia, už len umytie riadu je veľká pomoc. :)
sovka62
Štefan, ty máš jedno veľké šťastie, že je na Vareche málo mužov, inak by si už bol zlynčovaný. Spomínam si na príhodu, keď náš sused (herec Eduard Bindas) raz umýval okná na byte. Chlapi, ktorí chodili okolo mu nadávali a jeden sa rozčúlil skoro do nepríčetnosti: "Okamžite zlez z toho okna, ty somár jeden, chceš, aby ťa videla moja žena?!"
Ale tortička je krásna, presne taká, ako v receptoch zo Života (až na tie čučoriedky) a ty si pre mňa dôkazom, že chlapi by naozaj dokázali všetko, len keby sa im chcelo. Srdečne gratulujem tvojej manželke.
evusik
@sovka schuti som za zasmiala, pretože som si spomenula na jednu príhodu. Pred siedmimi rokmi sme sa sťahovali, väčšinu susedov sme nepoznali. Keď som išla z práce zastavil ma sused, že čo to môj muž robí, že všetky ženy nielen vo vchode ale v celej bytovke sa búria a oni (muži) majú doma peklo a zato môže môj muž. Ja v šoku, čože to ten môj vyviedol tak som sa nakoniec dozvedela, že umýval okná..... no schuti som sa zasmiala a vysvetlila som susedovi, že môj muž keď sa mu chce umyje okná, povysáva, poupratuje, navarí len žehliť som ho nenaučila. Ešte dlho ma pristavovali ženy, že ako je to možné, že ten môj doma tak pomáha. No asi to bude tak ako to napísal @stefan
honestka
Gratulujem VAM obidvom ze ste sa nasli a ste spolu stastni. Toto je len maly token toho, co si zrejme preukazujete cely zivot. Cheers a zivio!
jerica
@stefanm TORTA nemá chybu , orechová je to pravé orechové k sviatku, gratulujem k takému krásnemu , určite úprimnému vzťahu, k vareniu môjho manžela by som ho nedostala , keby mal umrieť od hladu a to 8.8. tento rok budeme mať 46 výročie čo sme spolu. No s tým už nič nenarobím , má , ale iné dobré vlastnosti , popri práci sa stará o vnúčatá , máme ich päť, je vždy po ruke , keď je treba povoziť deti na tréningy , krúžky . No a ja rada varím , preto je dobre , keď mi do varenia nekecá. @sovka62 @evusik tiež nenechali ste mi ústa zošpúlené , dore som sa zasmiala , spravili ste iskru pozitívneho myslenia, .
stefani11
Vzácný to muž a hlavne v dnešnej dobe.Gratulujem Vám obom.Nech Vám to spolu dlho vydrží.
helca103
Tá torta a krásne gesto od manžela to sa veru nestáva často,klobúk dolu pred mužmi ako je @stefan " . Gratulujem manželke k narodeninám aj k manželovi....
stefanm
prezradím,lebo dnes ráno mám dobrú náladu.(ja mám dobru náladu každé ráno).Sú to hoblinky z bielej čokolády (čo už dnes ľudia nevymyslia-biela čokoláda!!!) zakúpené v supermarkete v čase vianoc a uskladnené v chladničke.
fany1602
parada!ta torta nemá chybu.možeš byť na seba hrdý!veľa žien tak nepečie.
sracz
Tak a už aj som tu! Nádherná práca milujúceho srdca a šikovných pracovitých rúk. Blahoželám a zo srdca prajem ďalšie plodné roky nápadov, inšpirácií a ich realizácií, ako aj šťastného manželského života, plného úprimnej lásky a vzájomného porozumenia a rešpektu!
akameny
Super . a pečieme ako dlho a pri akej teplote. Vynikajúco vyzerá a verím , že je aj taká dobrá