Orechová roláda s kivi
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 minút príprava |
8 minút na 180-200 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Zlatý klas, sneh a orechy vareškou zľahka vmiešame
do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 4<br /><br />
Doba pečenia: asi 8 minút
- Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 60 g cukru. Krém necháme za občasného miešania vychladnúť.
- Kivi olúpeme a napicháme na špajľu.
- Do masla zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni po častiach vychladnutý krém. Plát rozvinieme a potrieme náplňou. Na náplň položíme kivi na špajli a roládu zrolujeme. Vytiahneme špajľu a odložíme
najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním roládu pocukrujeme.
- <b>TIP:</b>
Pre rýchlejšiu prípravu môžeme roládu naplniť Krémovou náplňou vanilkovou.
|