Halibut
Opečený halibut na masle s mrkvovým kuskusom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som pripravila chutný a jednoduchý obed z opečeného halibuta.* Na rybu som na drobno natrhala petržlenovú vňať a opiekla som ho na jarnej cibuľke. Ako prílohu som pripravila kuskus s mrkvou.
2 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu som pred spracovaním zaliala mliekom na 3 hodina. Potom som z nej mlieko vytlačila. Rybu som osolila, okorenila.
- Na rybu som nastrúhala nožom tenučké plátky zmrznutého masla.
- Na maslo som natrhala listy petržlenovej vňate.
- Za 1 PL masla som nechala rozohriať.
- Do horúceho masla som pridala nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opiekla.
- Na orestovanú cibuľku som položila rybu tou stranou, na ktorej nebolo maslo a opiekla som ju 3 minúty.
- Potom som rybu obrátila a opiekla ďalšie 3 minúty i z druhej strany. Napokon som ju posypala mletou červenou paprikou a horúcim maslom som popolievala na rybe papriku, aby sa jej chuť dostala do ryby. Hotovú rybu som uložila na teplé taniere a pokvapkala som citrónovou šťavou.
- Kuskus som zaliala horúcou vodou a nechala som ho nabobtnať. Pol mrkvy som nastrúhala a vložila som ju do maslového výpeku z ryby a všetko som spolu zmiešala a prehriala. Mrkvu som pridala do kuskusu a zmiešala.
Prajem vám dobrú chuť.