Cestoviny s krúpami
Opatance s krúpami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou.* Neviem, prečo sa toto jedlo tak volá, ale ja jačmenné krúpy milujem, dávam ich do polievok a často využívam aj ako prílohu.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si dám uvariť jačmenné krúpy. Umyjem ich vo viacerých vodách, vložím do rajnice, zalejem vodou a uvarím do mäkka. Môžete si ich uvariť aj na cibuľke, ako ryžu.
- Kým sa krúpy varia, pripravím si opatance. Múku preosejem na dosku a pridám štipku soli.
- Vody pridávam toľko, aby vzniklo polotuhé cesto, záleží od múky.
- Vypracovala som nelepivé hladké cesto.
- Z cesta si robím dlhé šúľky hrubé ako prst.
- Šúľky krájam šikmo na malé rovnaké kúsky.
- Pokrájané...
- Do hrnca som dala variť vodu, osolila som ju a vložila som opatance, keď vyplávali na vrch vybrala som ich do nádoby so studenou vodou a potom scedila.
- Pridala som ich ku krúpam.
- Cibuľu som použila červenú, aby bolo vidieť lepšie na foto a opiekla som ju na masti.
- Opraženú cibuľu som pridala k opatancom s krúpami a všetko zmiešala.
- Všetko zmiešané...
- Prajem vám dobrú chuť.