Cestoviny s krúpami

Opatance s krúpami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou.* Neviem, prečo sa toto jedlo tak volá, ale ja jačmenné krúpy milujem, dávam ich do polievok a často využívam aj ako prílohu.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dám uvariť jačmenné krúpy. Umyjem ich vo viacerých vodách, vložím do rajnice, zalejem vodou a uvarím do mäkka. Môžete si ich uvariť aj na cibuľke, ako ryžu.
  2. Kým sa krúpy varia, pripravím si opatance. Múku preosejem na dosku a pridám štipku soli.
  3. Vody pridávam toľko, aby vzniklo polotuhé cesto, záleží od múky.
  4. Vypracovala som nelepivé hladké cesto.
  5. Z cesta si robím dlhé šúľky hrubé ako prst.
  6. Šúľky krájam šikmo na malé rovnaké kúsky.
  7. Pokrájané...
  8. Do hrnca som dala variť vodu, osolila som ju a vložila som opatance, keď vyplávali na vrch vybrala som ich do nádoby so studenou vodou a potom scedila.
  9. Pridala som ich ku krúpam.
  10. Cibuľu som použila červenú, aby bolo vidieť lepšie na foto a opiekla som ju na masti.
  11. Opraženú cibuľu som pridala k opatancom s krúpami a všetko zmiešala.
  12. Všetko zmiešané...
  13. Prajem vám dobrú chuť.