Foto: mojack
...niečo čo som ešte nejedol. Odpoveď môjho syna, na otázku : " Čo navariť na obed? " Recept je len na knedľu .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na cesto si spracujem ako vždy v pekárničke.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkám,
-
3
rozrežem na polovicu.
-
4
Potriem olivovým olejom,
-
5
jednu polovicu okorením
-
6
a druhú posypem mletými orechami / alebo mandľami/.
-
7
Obidve cestá stočím do rolády.
-
8
Rovnako narežem na 6-7 cm kúsky.
-
9
Jednu potriem vodou
-
10
a takto ich poukladám. Nenatretú na natretú s vodou. Aby sa lepšie spojili. Trochu pritlačím
-
11
a varechou v strede silno zatlačím
-
12
až na mňa " vyšpúli " očká.
-
13
Pokiaľ sa voda zohreje až do varu, tak " okaňa" oddychuje.
-
14
Šup na paru a 10 minut stači
-
15
aby boli takéto krásne "okane" hotové ku každému mäsovému jedlu ako bol napríklad môj túto nedeľu. Chutnejšie sú ak vychladnú a potom sa znovu nahrejú nad parou pred podávaním na stôl.
Ukladám si.