Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa
pridaním iných ingrediencií dá pripraviť chutné jedlo.
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 80-90 °C |
Postup
- Odrezky z hovädzieho mäsa som umyla, osušila papierovou utierkou a pokrájala na kocky.
- Pokrájala som šampiňóny a cesnak na plátky.
- Hrášok som umyla a nechala odkvapkať na site od vody.
- V hrnci som rozpálila husaciu masť,...
- ...na ktorej som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno a čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...plátky cesnaku,...
- ...sladkú mletú červenú papriku,...
- ..priliala som domácu paradajkovú šťavu, po jej krátkom orestovaní...
- ...som pridala mäsko a poopekala som ho v tomto základe z každej strany,...
- ...ked už bola vytvorená na povrchu mäska jemná kôrčička, pridala som morskú soľ,...
- ...všetko som podliala horúcou vodou asi do výšky mäsa a prikryté pokrievkou som dusila na miernom plameni za občasného podlievania horúcou vodou do zmäknutia - asi 120 minút.
- Asi 15 minút pred koncom som pridala plátky šampiňónov,...
- ...tymián...
- ... a hrášok som nechala len prehriať, to stačí, lebo som mala čerstvý hrášok.
- Podávala som horúce s dusenou ryžou, šťavičku zahustila i bez múky cibuľa, glej z nožiny, ktorú som mala v odrezkoch tiež a mäsko na šťave malo výbornú chuť tymiánu, šampiňónov, mladého hrášku a ostatných použitých ingrediencií. Recept som pridala ako dobrú inšpiráciu na výborné a chutné využitie z odrezkov hovädzieho mäsa na dobré jedlo.