Obyčajný cesnakový posúch (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Robil som cez víkend pizzu a zostala mi polovica kocky droždia, tak som sa rozhodol upiecť cesnakový posúch, len tak ako prílohu k fazuľovici, ale veľmi chutný je aj len tak samotný... jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V 200ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na kvások, pridáme do múky, spolu so soľou, rascou, olejom, a vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto, najlepšie rukami, vraj to stimuluje kvasný proces :-) ... cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť...
  2. Vykynuté cesto som nenafotil, ale rozložil na plech vystlaný papierom na pečenie...cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm...
  3. ...potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180st. Pečieme asi 30-35 minút dozlatista...
  4. Po vybratí potrieme trochou studenej vody, premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť...
  5. Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá, už viem že ho budem robievať častejšie... navrch si každý môže dať miesto cesnaku aj niečo iné, bylinky, syr, smotanu...