Obyčajné párky na zemiakoch

Autor receptu: pavelnemecko

Ahojte gurmáni.Tak a som tu opäť.Vzhľadom k tomu,že v rodine nás bolo požehnane a hladné krky bolo treba dobre a do sýtosti nakŕmiť,tak vznikol tento jednoduchý a pritom lacný recept.Nehovoriac o tom,že aj veľmi chutný.Ale dosť bolo reči a ideme na recept.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky pekne ošúpeme a umyjeme.Nakrájame na koliečka /ale také hrubšie cca 5 mm/.Naukladáme na pekáč,popolievame studenou vodou,aby na dne pekáča bolo asi 3 mm vody.Pokropíme olejom asi tak štamperlík.Osolíme,nakoreníme a poprášime kari korením.Základ by bol.Teraz na párky a cibuľu.
  2. Cibuľu očistíme,nakrájame na polovičky a potom na polmesiace/aj oči sa musia pokochať/. Trošku hrubšie polmesiace asi tak 3 mm.Na panvicu/ideálna je liatinová,veď viete z mojich predošlých receptov prečo/ dáme olej,rozpálime a do vriaceho oleja dáme cibuľu/do vriaceho!/na pár minút,asi za dve minúty pri stálom miešaní/začne byť tmavšia/,stíšime oheň a dosmažíme do tmava/niečo neuveriteľne chutné/.Prosím dodržať postup.A poďme na párky.
  3. Obyčajné párky zbavíme oboch koncov,zbavíme črievka a po dĺžke prekrojíme na polovice.Takto obnažené ich dáme na zemiaky,jednu vedľa druhej.A opäť koreniny.Soľ,mleté čierne korenie.Na párky dáme našu peknú hnedú cibuľu a posypeme kari korením a rascou.Nešetriť!Zakryjeme alobalom a pekáč dáme do trúby.Pečieme asi pri 180 stupňoch cca 40-50 minút.Potom odokryjeme a asi 6-7 minút pri 220 st./alebo grilujeme cca 4-5 minút/.Výsledný efekt je dokonalý.Doporučujem,aby doma nikto nebol,lebo tie vône z kari korenia pri pečení sú frustrujúce./Nedá sa to vydržať/.Ale nevypínajte skôr. Doporučujem k tomuto jedlu biele pečivo.Prajem Vám dobrú chuť z Nemecka.