Obyčajné lúpačky fotorecept

havino - fotkahavino, 29. apríla 2016
Obyčajné lúpačky (fotorecept)
Foto: havino

Obyčajné lúpačky, ale!! Chuťou tých starodávnych z mliečnych barov. Recept som už dávnejšie postrehla na FB pečempeceň a čítala len samé chvály naň. Je Zobraziť celý popisObyčajné lúpačky, ale!! Chuťou tých starodávnych z mliečnych barov. Recept som už dávnejšie postrehla na FB pečempeceň a čítala len samé chvály naň. Je z tejto stránky http://www.pradobroty.cz/2013/05/sladky-loupak-makovka.html a kedže nie každý si ho môže nájsť či na stránke pradobroty, alebo FB pečempeceň, s malými zmenami ho pridávam na varechu, pretože tie lúpačky za to stoja. Med som pridala podľa čistinky, aj jej lúpačky som dávnejšie piekla a ten med sa mi v nich veľmi páčil.

25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

200 g
300 g
1 ČL
60 g
1 ks
25 g
60 g
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    V poslednej dobe, asi je to vekom, už naozaj vyhľadávam len tie osvedčené a aj tie chuťou poctivé recepty, na ktorých som vyrastala. Toto je opäť jeden z nich, pri ktorom už zostanem a viem, že ked sa povie lúpačky, tak aj budú chutiť ako lúpačky. Múku si preosejeme, odporúčam naozaj preosiať, cesto je nadýchanejšie, vid striedka na poslednej fotke. Čím dlhšie pečiem, mám už skúsenosti, zistila som, že kombinácia múk má v ceste svoj význam. Zo surovín vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 40min, aj hodinu. Vykysnuté cesto, preložíme na dosku a prepracujeme. Na podsypanie nie je potrebná žiadna múka, s cestom sa veľmi dobre pracuje, ak tak len poprášiť si ruky. Práveže, mne tieto silikonové podložky idú nervy, čo mi cesto naťahujú, nechce sa odlepiť od podložky, lepšie sa mi pracuje na linke. Z cesta si odkrajujeme kúsky, ja osobne vážim každý kúsok, o váhe 115 g, ked lúpačka, nech je kus do ruky a nie malý rožtek. Odvážené, ukrojené kúsky cesta som v ruke opäť prepracovala do tvaru gule.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne, guľku, prebehneme válčekom, ale až od jej stredu. Jednu stranu k sebe bližšiu necháme v tvare, ako bola.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pováľkame pár krát, nie veľa. Začneme rolovať do tvaru šúľka, od širšej bucľatej strany smerom k tenšej.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytvarujeme takéto šúľky, cca o dĺžke 20 cm aj viac.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ohneme do tvaru rožka a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme oddychovať, podkysnúť 40 min.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred koncom kysnutia si v predstihu vyhrejeme rúru. Ja som ich piekla horkovzduchom na 200 C, každý si pečenie prispôsobte zvyklostiam svojej rúry. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme celým makom, maku podľa chuti a dáme piecť.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mne sa podarilo ich viac v rúre pritiahnúť, na chuti neubralo, ak nie naopak, z vonka chrumkavejšie a striedku je tu vidno. Už som ich išla vyberať, v tom zazvonil mobil a tých 5 minút na viac, či koľko, som sa veru zabudla. Možno aj na dobro veci. Dobrú chuť, ak ich budete piecť, nebudete ľutovať. V FB skupine je plno chváliacich a spokojných jedákov lúpačiek.

    Obyčajné lúpačky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katka78
Nádherné sú! Ja som práve pred týždňom piekla podľa čistinky, už som ich robila opakovane, rôzne tvary, pre zmenu nabudúce vyskúšam tvoj recept. Veľmi sa teším na ne, mám ich rada len tak s čerstvým mliekom.

jack
Vyzerajú super vábivo.Určite skúsim.
tiginko
juuj, jedny krajšie než druhé! Ja som ich tiež videla na FB a láka ma ich vyskúšať, aj keď ja veľmi tieto sladkosti neobľubujem a dcéra ich neje. Počkám kým príde zase syn domov, určite ho aj s manželom poteším. Oni takéto môžu. A ty si zárukou @havino :-) Táni z tejto dávky výjde tých 8 kúskov čo vidieť na fotke?
kukulienka71
Idú do kolónky retro, podľa @zolik :-) Sú prekrásne a na chuť tých z mliečneho baru sa pamätám aj ja. Škoda, že je už neskoro, hneď by som ich zamiesila:-D
klukodvody
Hurá další nádherné retro. Díky moc za takové recepty. Vše je jasné o hvězdičkách i k.k.
monty469
Wau , nemám slov ! Sú perfektné ! Ukladám a čoskoro aj upečiem
martamm
Fantázia, určite si nájdu miesto na našom stole :))))))))))))))))
havino
@kati , krásne ich máš, tiež som mala v pláne aj inak pozapletať, na budúce, skús toto cesto s masťou a medom, má veľa do seba,aj tie zmiešané múky, piekla som od čistinky, boli úžasné, už neviem až tak porovnať chuť, bola som aj s nimi spokojná, s jedinými lúpačkami, tu ma tá masť oslovila, viem čo robí v ceste, dakujem za pochvalu, si šikulka
@smejkad , @jack odporúčam vyskúšať a dakujem
@tiginko , Zuzi, dakujem, áno len 8 kúskov, menšie som nechcela robiť, po dva chlapi :-), nám po jednom kúsku a bodka, stačí, ta ne? ale machrujem, ked som ten prepolený kúsok, čo je na poslednej fotke zjedla po ražnej tehle, večer po 18 tej, po ktorej akože nepriberiem, nedalo sa odolať. Vyskúšaj, budete spokojní určite, dakujem za dôveru
@kuku , presne, retro recept, aj som to chcela dať do popisu, nepustilo ma už, ako aj obyčajné rožky, aj v Lidli granko som brala len z retro pocitu, si ako ja, vstaneš a miesiš, len nech nie je pomaly noc, verím, že budeš spokojná, mám odskúšaných lúpačiek, ale nebolo to ono, okrem čistinkiných, tie o.k.
@klukodvody , dakujem veľmi pekne, verím, že si pochutíte na raňajky, alebo ako ja na neskorú večeru, nedalo sa odolať
katka78
Tánička ďakujem, ver, že keby som mala potrebné múky doma, aj hneď teraz pečiem, tak si ma svojimi obrázkami navnadila. Ja som nočný vták, polnoc je pre mňa ako pre iného poludnie, aj teraz budem ešte zo 2h hore, pokojne mi mohlo cesto kysnúť, aj sa piecť, raňajky by boli famózne :-) Dokúpim múky a vyskúšam :-) Pekný večer :-)
1x havino
haji
@Havino , makovaný loupáček, hmm to je věc! Miluju je! Nejradši mám, když je roztrhnu a doprostřed zabořím nos a čichnu. Nepopsatelná vůně! Recept bezvadný, také v tebe mám důvěru, takže ukládám a jistě zkusím! Jsi holka šikulka!!
terinka55
Parádne retro! Veľká pochvala s 5*****, si šikovnica šikovná. Super!
haji
@Haji (29.4.2016 23:59)
Hlava děravá, jsem zapomněla říct, že máš krásně nafoceno, postup krok za krokem, zátiší loupáčky s retro Grankem, doladěno máslíčkem, marmoškou a punťovým porcelánem. Až mi žaludek, srdce i podnebí usedá!!
romulus
VSETCI SME NAVIAZANI NA NEJAKE "RETO",ALE POVEDZME SI NA ROVONU,ZE TIE DNESNE VSAKOVATE VECI SU NAOZAJ BEZ CHUTI.KEBY CHCELI VSETCI VYROBCOVIA TAKYCHTO VYROBKOV PREJST NA POCTIVU PRACU TAK BY SME SA ZASE SPAMATALI Z CENY .DOMA VSETCI VIEME ,CO BOTOHO DAME..
romulus
SUPER A URCITE CHUTNE AJ S TAKOU FAJNOVOU MELTA KAVOU S MLIEKOM NA RANAJKY.
sovka62
Pekávam Čistinkine, ale určite vyskúšam aj tieto. Máš ich nádherné, ako nakoniec všetko, čoho sa dotkneš, či varenie, pečenie, záhrada, domácnosť, skártka "kto umí, ten umí". Domáce je domáce, aj keď sa mi okolie občas čuduje, načo piecť doma, škoda času, všetko sa dá kúpiť. Mám priateľku, s ktorou tvoríme dva protipóly, ona nespraví nič, čo sa dá kúpiť hotové, ja nekúpim nič, čo sa dá spraviť doma. Možno aj ja pridám jeden recept. Poslala mi ho @jerica , je to recept na lúpačky, vyskúšala som raz a jasala. Také tu totiž nie sú. Kedysi sa predávali lúpačky, také sladko-slané, mastnejšie cesto, vrch sa drobil do akýchsi lupienkov a predávali sa aj sladké rožky, posypané makom, tých je tu Vareche viac, označených ako lúpačky. Viem, že to, čo sme v Bratislave nazývali lúpačkami sa nepredávalo všade, asi preto tá zámena. Tak keď nabudúce budem piecť, zdokumentujem a pridám.
luss44
no utešené ich máš Táni, veru by mi zo dve bodli teraz ku kávičke :) voľakedy ako deťom nám ich mama v nedeľu ráno šupla na chvíľu do rúry a boli teplučké chrumkavé.... s kakaom presne ako Ty. Aj ja som kúpila retro Granko z nostalgie... Rcp ukladám a dakujem za obnovenie spomienok.
cesminaz
Ako "malovane" mila @havino ;-P A o chuti vobec nepochybujem.S kakaom,alebo mliekom na ranajky..mnam :-)
veronikkka
@havino , nádhera, viac niet čo dodať :-)
ešte veľká pochvala a 5*

p.s. uložené v kk, cesto zarobené, práve kysne a dnes budú Tvoje lúpačky :-)
dakujem za recept.
56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
No veru :-), upečiem, určite poteším môjho manžela.
garanco
Recept sa mi veľmi páči, určite ich upečiem, už teraz sa mi zbiehajú slinky :-))
staja
Máš ich fantastické, takéto síce nemusím, ale z Tvojich by som si dala. Vyskúšam niekedy pre vnučky.
frezia
Mas ich prekrasne, keby mi prave nekyslo cesto na zemlicky, upiekla by som tieto tvoje. Ale nevadi, pockame dva dni.
haji
@Sovka62 (30.4.2016 06:45)
Lístkovací sladko slané se prodávaly pod názvem "karlovarský rohlík" - byl to takzvaný tukový rohlík. Ale to už je dávno. Dnes dělají něco podobného v jednom pekařství u nás, je to takový velký rohlík zatočený rožkama k sobě a ty rožky jsou olité čokoládou. Mnam! Z podobného těsta /tukového/ dělají ještě slané loupáčky osypané solí a kmínem.
sovka62
@Haji , karlovarský rohlík si pamätám, hlavne preto, že sme ich mávali na raňajky každú nedeľu a mne nechutil. Pre mňa mal nejakú pachuť a na mamino veľké rozhorčenie som radšej jedla maslový chlieb. Lúpačky boli oveľa tmavšie, podobnej farby ako sladký rohlík, len ten povrch bol iný a chuť, samozrejme tiež.
methi
Stobodove a ta fotka! :) Prave mam 4 roky a pozeram na ranajky :)
1x danda3
haji
@Sovka62 (30.4.2016 10:38)
Aha, tomu rozumím. Víš, my jsme tady na chvostu republiky a za socíku na nás pekaři moc nemysleli. Obyčejný gumový rohlík léta, nějaký ten sladký loupáček když se podařilo, pak po létech přidali karlovarský rohlík a čau tvá Máňa. Máš pravdu s tou chutí, já karlovarský rohlík coby dítě také moc nemusela. S přibývajícím věkem se nejen chutě mění. Haha Měj krásný den!
havino
ludia zlatí, ja vám dakujem za pristavenie sa a za každé jedno písmenko
@katarinka , ty si prípad, mne už oči klipkali pri posldnom komentári v noci
@haji , ty si dobráčisko povaha, cítiť z teba len a len pozitívnu energiu, ktorú tu odovzdávaš, dakujem Ti za krásne slová, vážim si ich
@terinka , dakujem
@romulus , veru tak, kus pravdy si napísal, dakujem
@patroveckypitrs :-) nápodobne, ja som ju zjedla na tri hlty večer o 7 mej
@sovka moja zlatá, dakujem Ti za krásny komentár, ja som s Jarkou volala a myslela som, že tieto ste mali na mysli.
havino
to tak, ked prsty sú rýchlejšie, ako hlava už, nedokončila som komentáre
@sovka , ja nemám veru predstavu, aké lúpačky myslíš, ja som poznala len takéto, otec z nočnej mi čerstvé v mliečnom bare kupoval na raňajky. Budem rada ked sa podelíš s receptom, naozaj som veľmi zvedavá.
@luss , @cezsminka , @dosa , @ancicka , dakujem pekne :-)
@veronikkka , dakujem pekne, som zvedavá čo povieš na ne, ako vám chutili, nech sa podaria
@Dr , @garanco , @staja , @frezia , teší ma, že sa vám páčia, u nás aj chutili veľmi, dúfam, že aj vám budú
@Methi , :-) ja som to retro granko musela kúpiť, presne si to napísala, ved aj ja som sa na tu krabicu kukala celé detstvo v špajzi
zdenka1009
@Havino aj ja v poslednej dobe vyhľadávam, len osvedčené a poctivé rcp, ktoré mi pripomínajú moju mladosť. A tieto lupačky mi ju pripomenuli. Máš, ich krásne, nadýchané ako kedysi, bývali v obchodoch asi za 0.40hal. Ďakujem za pekný rcp.
veronikkka
@havino , podávam hlásenie :-)
s cestom sa pracovalo výborne, nebolo treba podsypávať múkou, mám silikonovú podložku ako Ty, nepoužila som a aj tak sa nelepilo, no a mala som dobrú vlastnú domácu masť, všetko do robota, ktorý usilovne pracoval. Počas prípravy som mala dosť času aj na iné veci, príprava jednoduchá a dosť rýchla.
dnes vstávali neskôr, v pohode som stihla, mali sladké raňajky ako obyčajne v sobotu, bolo to obrovské chutné retro prekvapenie, len sa po makových lúpačkách doslova zaprášilo s pochvalou, že čo najskôr repete :-)
dakujeme za super recept!
zuzanka1367
@havino kúzelné, bodkované, lákavé a ešte kopa prídavných mien ma napadá :) šikovné, pracovité ruky Ty máš!
afataga
no ale ake ich mas utesene, ako malovane, hotovy svaty obrazok a formu na ne si kde zohnala? :-), zeby som nastartovala metlu a dofrcala na ranajky?
1x frezia
danda3
Tánička, nemám slov, len si sadnúť za stôl a jesť, tiež si ma posunula do minulosti, krásne spomienky, škoda, že nemám pre koho robiť, vlastne mám, pre vnúčika, ale ten má zatiaľ najradšej mliečko od maminky, ale keď vyrastie, budme ho zaúčať pri pečení a varení.♥
2010
Parada, tie su ako z retro casopisu 5*
zdezda
Krásne, výborný popis, určite, keď budem mať dom plný detí, asi až v lete :-), ich napečiem. Ďakujem :-)
frezia68
@havinko :Čože mi to robíš? Málokedy tu nakuknem,ale dnes pri pohľade na Tvoje krásne lúpačky ma chytila taká nostalgia,že som opásala zásterku a reku urobím.Ty poznáš moju slabosť na kysnuté a makové.Len ten lepok,ten lepok.....A tak som zmixovala Jizerku a ryžovú polohrubú,ináč presne podľa Teba.Ale to sa nedá porovnať s niekdajšími chutnými lúpačkami,darmo,výrobky z bezlepkovej múky nie sú také chutné a už vôbec nie sú krásne nadýchané.Ešte že som z polovice urobila makový závin,ten mi nostalgiu zaženie a Tebe aj tak ďakujem za krásny recept.5* som pridala hneď,ako som zbadala obrázok.Fotku neviem pridať,ale aspoň pre bezlepkáčov :  varecha.pravda.sk/recepty/obycajne-lupacky-podla-havino-/...
salinka
Havinko, krasna, poctiva praca. Lupacky su ako vymalovane. Otvorim si pekaren s tvojimi vyrobkami...alebo si otvorim aspon samostatny chlievik s receptami od teba:-)
havino
ste podarení všetci varecháči, som rada, že nás to retro potešilo, možno aj vyčarilo úsmev na tvári a hlavne spomienky, ktoré máme :-) dakujem vám rad radom za každý jeden pekný komentár
@zdenka1009 , aj ja tak už, ako ty to cítiš
@veronikkka , som rada, že ste boli spokojní, o to mi pri každom vloženom recepte ide, podeliť sa so spokojnosťou, chuťou, dakujem za vyskúšanie lúpačiek
@Zuzi , suseda moja netová, dakujem, ja si o Tebe myslím to isté, šikulka pracovitá
@afataga , na formy si tu ty odborník, tak máš domácu úlohu, ako na lupačky do formy, na raňajky si vítaná, hybaj, ale už len praženicu dostaneš, lúpačiek už nie to, ale dám Ti echo, ked budú nabúce :-)
@Darinka , čo Ťa čítam v poslednej dobe, sme na tom rovnako, no nie je toho komu piecť a vnučenku mám tiež ešte malinkú, ale aj veľmi ďaleko
@2010 dík, z časopisu sa mi nezdá, ale retro určite :-)
@zdezda , aj v dobrom závidím ten dom plný detí, nech sa podaria a chutia
@frezia , ty moja kvetinka, že opásala zásteru :-) moja, akčná si, ale aj ja taká ked je na niečo chuť, nezávidím Ti bezlepkový stav, ale Ty si vieš poradiť, idem kuknúť recept, si šikulka, si príkladom
@izabelka vdaka
@marianka , že ?? bohovské to granko :-) no, ale mať tvoj nový prírastok KitchenAid, asi by ho od radosti vcisla do pozadia, si mi dala chrobáka do hlavy
1x zdezda
mesiar50
Máš ich veľmi pekné.,,Bodli"by mi k zajtrajším raňajkám.


beatabs
Včera som ich piekla, sú naozaj výborné ako niekedy bolo naše retro lúpačky s kakavkom,preto odporúčam všetkým vyskúšať,vrelá vďaka za recept.....
babkamt
Tieto lúpačky mi prišli vhod. Už dávno sa na ne chystám. Tvoje vyzerajú fajnovo. Hneď som si ich uložila, ohviezdičkovala, zapísala do mojej písanky:-) Tie z obchodu sú nechutné. Málokedy natrafím na dobré. Dúfam, že sa mi podaria tak ako tebe. Ďakujem za recept - potešil ma:-)
sonja
Uz mi cesto kysne pracovalo sa s nim vyborne ale neviem ci sa mi podaria take krasne v tom tvarovani nie som az taka sikovna no ale co uz hlavne ze budu chutit a pri tvare mi moji stravnici prizmuria jedno oko dik za super recept
sonulienka
@havino ja už ani nemám čo dodať - jedna fantázia. No a samozrejme bodkavé ma nesklamalo. Ten hrnček nemám je krásny, ostatné áno.
radost
@havinko
všetko-čo dobré bolo-darmo hľadám naokolo..

a tu zrazu archívna dobrota na tvojom stole..
zajedli by sme si dovôle..
aspoň takto virtuálne..
ale-veľmi dobre padne..
smútkom teraz často zmietaná býva moja duša...
keď satan smútku a beznádeje ju pokúša
kliknem na VARECHU..duše pre potechu..
vďaka..dobrý človek..:-)
afataga
Ja som ich este nepiekla, lebo som formu nezohnala :-), ja len ze, ked retro...


dogagador
Vdaka za recept, ale - toto mi pripada, ze su to briosky, lupacky, uz aj podla nazvu, vyzeraju trocha inak. Obcas ma otec braval do Grandky na ranajky a mala som kakao s lupackou. Ta sa fakt "lupala", cosi ako na sladko urobeny criossant.
jarunka
Chvalam neni konca kraja, zasluzene, tak aj ja sa pridam a hned zajtra upeciem.
ivav
Mňam, staré dobré lúpačky, briošky....
havino
som veľmi milo prekvapená a potešená vášmu záujmu o recept, srdečne dakujem všetkým
@Lacko , dakujem
@beatabs , dakujem za odozvu, to sa tak dobre číta, radosť v srdci robí, ked je spokojnosť s receptom a chutilo
@babkamt , vyskúšaj, myslím, že si pochutíte
@sonja , som potešená, či budú krivšie, či rovnejšie, na tom nezáleží, nech len hlavne chutia, dakujem za odozvu, ved sa pečú s láskou pre svojich blížnych
@sonulienka , dakujem, tento servis je trošku iný bodkavý, ale mám aj komplet ten s väčšími bodkami, ako Ty
@radostka zlatá, aj ked len virtuálne, myslím, že Ti veľmi dobre rozumiem, mala som ťažký rok minulý a ešte to neskončilo, ale aspon satan beznádeje odo mňa bočí vďaka viere nádeji a satan smútku sa snaží ma namotať smútkom, ale ja sa snažím viac. Musíme sa pozviechať a veriť, že všetko čas vyrieši a aj polieči, aj ked srdce a duša pobolieva.
@afataga , domáca úloha znela, zohnať formu na lúpačky a nie vymetať retro kancelárie, ale inak ten telefon, na ten mám spomienky a aj retro slabosť, ked by bol v červenom, či bielom, ojojoj
@dogagador , dakujem, vieš akú ja mám neistotu v sebe a to ja nerada, ked niečo nazvem lúpačky a nie sú to lúpačky, ved aj naša @sovka o tom píše. Ja iné nepoznám a ani nepoznala a keby ma mučili, čo mi otec nosil z mliečneho baru, by som tvrdila, že boli takéto. Nič lúpacie to nebolo a už vôbec nie,ako si to Ty priblížila, že ako croisant. Až ma to aj mrzí, ale fakt, som v tom, že takto vyzerali lúpačky. No ale ked aj sladký rožok, ale domáci je domáci a sú chutné.
@dusan95843 , toto sú tie dôležité správy pre mňa, komentár potešujúci, že sa podarili a chutili, srdečne dakujem, už len pre toto sa oplatí recept pridať, ked mne niečo chutí a chutí aj iným
@jarunka , dakujem veľmi pekne, nech sa podari a nech chutia
@ivav , dakujem,cítiť radosť v komentári
haji
@Havino díky za tvé milé príhovory, jsi sluníčko. S těmi názvy - loupáček - sladký rohlík - karlovarský rohlík - makovka - apod. by jsme se mohli kočkovat hodně dlouho, bo si myslím, že i krajově či okresově, ve městech, vesnicích to bylo rozdílné, byť být nemělo /bo to v obchodech řídili z centra/. Tak si z toho, prosím, hlavu nedělej. Konkrétně o sladkém rohlíku - loupáčku - jsem se hádala s mým o mnoho mladším nadřízeným, že to není "makovka", bo makovka byl podle mě makový závin. Dělí nás cca 15 let a vidíš, v jednom místě a rozdíl jako stodola. Ještě k tomu "loupání" - loupe se při roztrhnutí vevnitř. Což je jasně vidět na tvém posledním fotu. Měj se krásně!
1x havino
katka78
Mne to zase nedá, musím sem pridať fotku od @Frezia68 , ako krásne sa jej tie bezlepkové vydarili, aj bohatý závin. Už som ich tam aj ohviezdičkovala, ale nech sú aj tu, kam právom patria :-)


dogagador
Napokon na nazve asi az tak nezalezi, vyzeraju velmi dobre, nech uz sa volaju tak, ci onak
dogagador
PS: pozri sa na recept od Tatranky : maslove rozky -lupacky, je to naozaj prekladane cesto a "lupe" sa. To len pre zaujimavost. A este jeden postreh - briosky sa posypavali makom, lupacky nie. Briosky mavali tvar rohlikov, ako Tvoje, ale aj ako na foto od Katka78. Lupacky boli rovne. Ale ako som napisala, hlavne, ze to vyzera pekne a chuti.
frezia68
Tak som tu nakukla ráno a prekvapila ma fotka môjho bezlepkového výtvoru.Dievčence,@Havino a @Katka78 : musím Vám povedať,že Vaše komentáre tešia dušu,voňajú človečinou a mne voňajú ako frézie a poľné klinčeky,ktoré mám veľmi rada.A to sa týka každého komentára,nie len určených mne.Jednoducho,každého potešia a šírite tu radosť :-) .Nech Vám dobrota v duši a radosť,ktorú cítiť pri čítaní,vydrží ešte dlho,predlho :-),ale takých varecháčov je tu mnoho(to aby ste nespyšneli).A ak sa niekedy nudím,čítam si len tak komentáre,lebo recepty akosi málo využívam,veď čo potrebujem,je už v hlave zapísané,tak ďakujem :-).
havino
@Haji , si veľmi milá, vnímavá, čítaš aj medzi riadkami, dakujem, ked ja tak rada mám všetko na poriadku, aj tie názvy, dopátrala som sa, že viac tuku bolo v tých pravých lúpačkách, o hodne viac, ja skúsim aj tie a dám vedieť aj tu, tieto zatiaľ nech len padnú na úžitok každému kto upečie, či už sú pravé, alebo obyčajné
@dogagor , dakujem, si zlatá, ja tatrankine poznám, ale ked pre mňa od detstva boli lúpačky makom posypané, ani ma netrklo, že nie, nevadí, ešte vyskúšam s viac tukom, prekladať asi nebudem a uvidím čo to cesto mi povie
@katarinka , @frezia , baby moje podarené, vidíš kvetinka naša @frezia , toto je to čaro na vareche, na ktorej som takmer denne vo februári bolo 6 rokov, že tu človek nájde spriaznené osôbky, ktorou @katka pre mňa je. Ja som sa pousmiala, ked som zbadala fotku tvojich lúpačiek a makového extra super závinu, aj ja ti dala hned v ten večer šecke hviezdy, ale fotku ma tu nenapadlo dať, ved komentáre zamestnali myseľ, no ale mám tu svoju virtuálnu mladšiu sestru, mám ju veľmi rada, spravodlivosť, úprimnosť a dobré srdce píšu s ňou každý komentár, to čo urobila, urobila najsprávnejšie, ako mohla. Dakujem aj za @katku , za pekné písmenka. Ono sa nie nadarmo povie, že písmo vie dať výpoved o povahe človeka. To platí aj o Tebe a presne, o veľa, veľa varecháčiek, varecháčov, ktorých čítam s radosťou a s úsmevom na tvári, že sme si už doslova za tie roky až blízki a nejako spojení.
@Mika2 , dakujem
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja som ich dnes upiekla. Len som namiesto masti dala kokosový olej a dala som 200g hladkej a 100 g špaldlovej. Boli vynikajúce. Vďaka za tento recept. Určite ho budem robiť častejšie.
dana53
Vcera som piekla dnes sme dojedli, vyborne, dakujem za recept. Neviem,
Kde som urobila chybu nedarilo sa mi ich vyvalkat na tych 20 cm dlzky, ale
To nevadilo.
doktorina
Ano tieto lupacky su tie prave peciem ich presne podla tohto receptu a to je nase detstvo.........len zavriet oci ,zahryznut sa a tesit sa ako moze byt nieco tak dobre.
katka78
Tak sú vyskúšané, hneď 2x. Prvá várka v pondelok, druhá pre veľký úspech dnes. Cesto - nádhera, výborne sa s ním pracovalo, pružné, nelepivé, podsýpať nebolo treba.


Lúpačky sú chutné, však bola repríza a príležitostne budú aj ďalšie. Ďakujem pekne za recept @havino , tvoje sú zárukou úspechu, to už všetci vieme :-)


katka78
@Frezia68 , @havino môžete mi toto robiť? Však cez dojatie nevidím na klávesy. Ďakujem za láskavé slová, ktoré hrejú pri srdci, ste zlaté osôbky a ja som rada, že som vás spoznala aspoň takto cez varechu :-)
radost
@Katka78 a @havino...vy ste asi v šikovnosti a dobrote klonované...
prečo pán niekomu nadelí a mne nieeeeee...???...!!!
želám si šikovnosti..dobroty..globálne množenie...:-)
mijaita
@havino ja se take vetřu do diskuze, jo? :-) Tak. Že jsou to loupáčky, o tom žádná!! Loupáčky vždy byly zakroucené, mákem sypané, v mléčných barech s kakaem prodávané, taková slast chuťová. A ty tvoje? Překrásné, takové doslova jak do nějaké reklamy! Jsem moc rádad žes vyhrála, pro mě ale 2x! Já jsem hned druhý den odskočila do pekařství pro dva kousky, ještě teplé ! Tak se mi ty tvoje vryly od chuťových pohárků až do mozku ! Přála bych ti nějakou movitější výhru. nejen papírovou :-)
Ad briošky - těsto je jiné, dlouho předlouho jsem hledala a sháněka recept, protože jsem si je ráda kupovala v jednom lahůdkářství v Praze na Václavském náměstí. Byly lesklé, hnědé, vláčné těsto, vždy úplně rovné, ale ne moc dlouhé, mazané šlehaným máslem a pak se šunkou, plátkovým sýrem, salámem i uherákem, vajíčkem nebo v nich byla třená niva. Potud nezapomenutelné briošky.



jerica
KRÁSNE slovíčka a pridané fotečky, teším sa každému tvojmu receptíku , pedantne pripravené, prezentované, pohladenie oka, ale aj slovíčka v každom komente od varecháčov, hlavne spokojnosť pri vyskúšaní receptu. Milé od teba ako láskou vieš prezentovať jednoduchý retro recept, & zn: s láskou :-) Tánička, pekný večer prajem a zdravie havinkovi :-)
havino
toto sú tie chvíle, ked človek pookreje a aj ten úsmev na tvári sa zjaví

@goe , teší ma, s kokosovým som aj ja dumala, že vyskúšam, tiež ma napadol, dakujem za komentár, že chutili, nech aj na budúce chutia
@dana53 , ani ma to nenapadlo, že takto pôjdu na odbyt, som veľmi milo prekvapená, som rada, že vám chutili. S vygúľaním cesta, musí to ísť, pritlačiť naň, rozťahovať cesto šúľkaním do dlžky, nebáť sa cesta, pôjde to na budúce určite.
@doktorina , dakujem, presne, ako píšeš, tie obdobia boli krásne
@katarinka moja zlatá, Ty si naozaj taká, ako píšem, ja Ťa tak vnímam, si dobráčisko od kosti, ako sa povie. Lúpačky máš neúrekom utešené, prekrásne, ja ich také nemám a to som si ich takto predstavovala. Dakujem za potešenie oka, aj duše.
@radostka , Ty si tiež jedna z tých rozdávajúc lásku a radosť, dakujem, že si, radosť Ťa čítať a aj tak osloviť
@mijaita , dakujem, vážim si to, od Teba pochvala poteší, vieš o čom píšeš, si znalec, raz prídeš a Ti ich teplé donesiem
@Jarka moja, dakujem za seba, aj za Lakyho, Ty vieš tiež nájsť tak pekné slová a cítiť, že sú od srdiečka, že človek aj oko zarosí, vážim si to od Teba veľmi, aj Tebe plno zdravíčka prajem.

salinka
@havinko , uz som tvoje lupacky chvalila, len si si to v navale komentarov nevsimla. Takze trvam na tom, ze si zriadujem chlievik s tvojimi receptami. Vyborne cesto, skvely vysledok:-) Plnila som ich makovo-lekvarovou plnkou, ako si pamatam z detstva. Dakujem za recept.


haji
@Salinka (11.5.2016 18:57)
Nádhera, ještě k tomu plněné mákovolekvárovou plnkou,jsou krásně baculaté, voňavé a cutné hmm Jsi šikulka!
salinka
@haji , ďakujem pekne za pochvalu:-) Bola to naozaj kopa radosti, upiecť tieto lupačky. A už sú fuč:-))))
1x havino
kimlo
@Salinka (11.5.2016 18:57)

Ako si robila tú plnku? A ako si tie lupacky naplnila?
salinka
@kimlo , experimentom:-) Asi 100 gr mletého maku som zaliala 50 ml vriaceho mlieka, nechala vychladnúť. Potom primiešať 100 gr slivkového lekváru, trocha mletej škorice, citrónovej kôry, podľa chuti cukru a cvrk rumu. Vyšlo to po kopcovitej lyžičke plnky na začiatok rožka a potom s ním len zatočiť:-) Nabudúce ale primiešam viac lekváru.
kimlo
@Salinka (11.5.2016 21:21)

Ďakujem, tak takúto plnku ľúbim... Tieto lúpačky spravím určite plnené! :-)
havino
@saline čka, cica moja, dosť, že som prehliadla tvoj komentár, ešte ani mail neskontrolujem, bo mi komentáre do spamu stále dáva a ja na gmaili len tieto varechové mám. Moje zlato, takú radosť si mi urobila v mojich hektických a nie najšťastnejších dňoch, že Ti dakujem a usmievam sa od ucha k uchu. A že naplniť ich, by ma veru netrklo. Takú presne makovo lekvárovú robím aj ja, aj tie isté suroviny, no že mňam a vyzerajú prebohovo. Ja ich už v hlave pečiem tri dni a dobre, že som nie, aj ja ich plnené urobím. @salinka , ešte raz dakujem za potešenie a aj za vylepšenie naplniť ich, som rada, že vám chutili, nech padnú na úžitok aj na budúce.
mijaita
Naučila jsem se omladek, loupáčky máslové, mana nebeská! nebýt tebe a jedné kámošky, zustalo by naporad jen bažení :-)


1x havino
havino
@mijaita , vyzerajú perfektne, potešenie na mojej strane, len nech chutia, ani nevieš čo by ja za takú jednu aj teraz dala, ja idem asi zajtra na ne, ak mládež príde, aby si pobrali so sebou, ak nie, musím si chuť nechať zájsť, potešila si ma, dakujem za krásnu, lákavú fotku
salinka
Táni, dúfam, že tvoj havinko sa už má lepšie. To ja tebe ďakujem za recept a pozri, ako sme nakopli jedného šikovného chlapa:-) @kimlo , tie sa ti vydarili, ako vymaľované:-) Plnku si nejako vylepšil?
kimlo
@Salinka (14.5.2016 18:12)

@Salinka urobil som presne takú plnku ako si písala, len som dal troška viac rumu a ako si spomínala aj lekváru, je výborná...
salinka
Aj ja nabudúce pridám, ale môj muž vraví, že to je škoda fŕkať rum do koláčov:-)))
haji
@Mijaita máš je krásné, loupáčky! @Kimlo tobě se též krásně podařili - ses rozpekl - loupáčky, kaiserky, jedeš jako pila! Krása, přátelé!
havino
ja ozaj veľmi rada túto našu varechu, ked človek nemá dobrý deň a len samé starosti a strasti, tu človek naberie kus nálady a radosti.
@kimlo , paradá, nad parádu. Kde to také pečiace, variace, šikovné chlape rástlo? ale robíte chute s tou makovou plnkou, mne sa aj snívať o nich bude. Máš ich chutné bacuľky. rumová, orechová plnka, aj s rumom vždy musí byť a bez lekváru veru už tiež ju nerobím, ja lekvár aj rada, aj pasuje do makovej. dakujem za pekné, potešujúce fotky.
@saline čka, cicka moja, dakujem za opýtanie, zlatá si, no bolo to strašné čo sme s Lakušom prežili, fakt bol na kraji smrti, zabojoval psí chlapec. Teraz je v rekonvalenscencii, oddychuje, ale chutí mu, je živý a robí nám každým pohľadom na neho obrovskú radosť, to až pri srdci zahreje. nevinný, verný a pokorný tvor, odkázaný na človeka.
@haji , ty si zlatý človek s dobrým srdcom, pochváliš, poradíš, radosť ťa čítať.
haji
@Havino (14.5.2016 21:14)
Děkuji, Havi, jsi milá! Hm, to jsem postřehla, že máš také pejska, jen jsem si nebyla jistá. Člověk v nevědomosti může zranit, tak jsem se brzdila. Teď už vím, že je to rekonvalescent Lakuško! Ještě registruji Dinka od - a teď nevím, čí je Dinko?! No vidíš, hlava na natáčky. Lakuškovi přeji, ať se brzy zotaví a může se vesele prohánět na procházkách. Hned se všem uleví, když se pejsek uzdraví! Ať se daří Lakuškovi i vám! Mávám!
havino
@Haji , sa usmievam, dakujem, Laky je nemecký ovčiak, ako Rex z filmu, mám ho u seba na profilovke, bude mať 7 rokov, majster SR, ale aj Moravy :-),
v obranách, stopár a záchranár, chodil vyhľadávať ludí, aj v lavínach, v apríli tohto roku bol na Majstrovstvách Sveta na Ukrajine a od kliešťa dostal babeziozu, hoc mal ochranu, 48 hod smrteľná choroba pre psíkov, rozklad červených krviniek, moč mal ako coca cola, je na ňu len jeden jediný liek, aj to nie registrovaný na Slovensku a nie každý veterinár ho má, bol to hodinový boj o jeho život, 4 týždne do zadu. Ešte máme maltezáka, 10 ročný, premúdrelý a rozumie aj môjmu pohľadu, nie to reči. Dinko je od @Zuzanka1367 , jej kamarát na zlepšenie nálady, ako každý psík, kto psíkov má rád. dakujem za prianie Lakymu, ešte má nejaké pozostatky z priebehu liečby, ale veríme, že už je to len a len na dobrej ceste k životu.
haji
@Havino (14.5.2016 22:21)
Díky, Havi, už tomu rozumím a obě fota v tvém profilu vidím! Pravda je, že to tady čtu docela pravidelně, jenže ne vždy je mi ok, k tomu skleróza, teď jsem se ukázala se Zuzankou a Dinkem - ne a ne to dohledat. Už jasno a zapíšu si to do poznámky k receptu! Ještěže ji tam nainstalovali. Já pejska nemám, ale zato jsem vyhlášená au pair zvířátek. Díky, Havi!
havino
@Haji , to ja by som vítala, takú operku, ked chceme ísť na dovolenku, veru hej, slovom neublížiš človeku, nie to zvieratku. Ani sa nečudujem, že vyhlásená. S Dinkom, to je v pohode, toľko je tu informácií, že sa nedajú uskladniť všetky v našich hlavách, vrátane, čo nám život podáva.
ancicka
malá ukážka Tvojich lupáčikov.Ja ich mám svetlejšie.Sú výborne,odporúčam.Dík za rcp.


1x havino
havino
Anička moja, potešená som, že Ty taká kuchárka, cukrárka, si si spomenula na tento recept, dakujem za odozvu, za fotku, som rada, že chutili, len nech padnú na úžitok a že sú bledšie?? ja píšem, že som ich nechtiac zatiahla v rúre, ked som telefonovala
kukulienka71
Práve som ich vytiahla z rúry a fakt neviem, ako vydržím do raňajok:-) Musím použiť samé superlatívy k tomuto receptu, nikdy som ešte s tak "živým" cestom nepracovala, krásne spolupracovalo. Podarili sa mi takéto tučibombičky, na plechu až zrástli. Tánička, veľká vďaka za to, že si sa tu podelila, recept presúvam z chlievika "retro" do chlievika "top":-)


2x havino a haji
haji
@Kukulienka71 (3.11.2016 00:08)
Achjo, Kuku, takový malý půlnoční voňavý loupáčkový sado maso salón?! Máš je krásné, buclaté a voníí až k nám. Jsi šikulka!! Krásný slunečný den přeji!
havino
jezus maria @kuku , ty si odolávala o pol noci, no ja by neodolala teraz, krásne, nádherné sú, si mi radosť urobila, potešila ma, škerím sa, že spokojná si bola, nech vám padnú na úžitok aj na budúce
@Haji , veru len ach jo, že sado maso salón :-) :-) odpadnem :-)
kukulienka71
@haji , @havino , ďakujem pekne. Sa tu teraz chichocem na tom salóne, no bolo mi to treba??:-))) veru, muky to boli, aj tak som nevydržala, to sa nedá!!!:-)
Čerstvučké lúpačky sú ako páperko, med rozhodne treba pridať, bez neho to nebude ono.
Budem musieť recept podsunúť manželovi, on je ranostaj, ja som sova. Kým ráno vstanem, už by boli na stole;-)
Pokojnú dobrú noc prajem.
2x haji a havino
violeta
Ani ja som lúpačkám neodolala, musela som ich vyskúšať. Spravila som ich troška menšie a najprv to vyzeralo, že budú malé, ale v rúre riadne podrástli. Sú fantastické, ďakujem za recept.


2x haji a havino
havino
jeminnenku dievčatá zlaté,@Katkasugar , @Violeta , totok je tu reťazová lúpačková reakcia a verte, že aj ja zajtra pridám pod svoj vlastný recept fotku s lúpačkami, čo som ešte neurobila, lebo také chute ste mi narobili, manžel tiež na raňajky privíta, má ich rád, nádherné, ukážkové obe ich máte rad radom, mám radosť hlavne, úsmev od ucha k uchu, že aj iným chutia, že ste spokojné s cestom a že sa podarili podľa predstáv, opakujem sa, ale patrí sa mi za vašu snahu dať odozvu, nech vám doma padnú na úžitok, budem len a len rada, ešte raz ďakujem :-)
dogagador
Na webe pekarnomanie.cz je zatial najlepsi recept na lupacky pod nazvom Plundrove testo - maslove loupacky. Je tam spusta foto s postupom. Pozri si to.
yogicek
Milá @Havino
Tánička kuk! Lúpačky. Sú vynikajúce aj keď som musel trochu improvizovať. Sú bez medu, šak vieš a s makom nie som kamarát, tak som dal pomleté orechy. No a tiež som ich trochu pritiahol (za to môže neposlušná rúra, nie ja) ale na chuti to fakt neubralo. Fajnový recept ktorý musel ísť do KK. Ďakujem. Pekný večer.


havino
@Yogicek , maria svatá, chlape šikovný, kuchár, pekár v jednom, ale mi Ty vieš vyčariť úsmev na tvári, na lúpačky si sa dal. S orechami tiež dobrý nápad, dobre si to vymyslel. Ty ich nemáš pritiahnuté, ja na fotke, ked robím tri roboty naraz a ešte aj s telefonom na uchu :-), peknú ich máš. Ja len totok už nechápem, ako vy tu chlapi pečiete, nie, že len varíte. Máš môj obdiv. Mám presilenú ruku, vravím môjmu, pod mi cesto na chlieb preložiť do inej misy na kysnutie. Ked som ho videla, ma ruka ešte viac rozbolela, bojoval s cestom, napínal sa, ako kohút, akoby to vážilo 30 kg, miesto vyškrabania cesta, ho švácal z výšky po kúskoch, ako maltu čo hádžu o stenu. :-) Pekné sviatky Ti prajem a dakujem za úsmev a hlavne odozvu Tvojej spokojnosti.
haji
@Havino (19.12.2016 20:44)
Tánička, krásně jsi to napsala! Já už včera chválila @Yogicek je nezmar. Zakousne se a jede!! Že chlap peče, to zírám, a není jediný na Vareche. Ale kynuté těsto je v mužském podání BOMBA! Tvůj manžel je odvážný, ale jak je vidět, má dobrou vůli a ochotu!! To oceňuji, že se do toho dal namotat!! Krásné svátky a šetři se, milá Tánička! Pofoukávám tvoji ruku, ať se brzy uzdraví!!
yogicek
@Havino , @Haji ,
Milé dámy trošku to s tou chválou preháňate ale aj tak Vám ďakujem. Veľmi múdre z toho asi nebudete prečo som sa dal na pečenie ale odpoviem Vám slovami francúzskeho šľachtica. "Cherchez la femme." Pekný večer.
havino
moja milá @Haji , dakujem za fúkanie, asi aj kapánek pomohlo, dnes kapánek lepšie, ale stále nie na kmitanie, ako by som chcela a som zvyknutá a mám z toho nerv, :-) , aj veľa nervov, viem robota neujde, aleeeee ved Vianoce a ja rada tip top,ale dáme to spoločne doma :-)
@Yogicek , ja to čítam z tvojich písmenok a medzi riadkami už nejaký čas, asi šiesty zmysel, no nech si len šťastný a nech chutí komu pečieš a že som práve ja, čo ťa inšpirujem, tak mám o to väčšiu radosť, prajem Ti radosť, šťastie, lásku a spokojnosť v srdiečku a hlavneeeee, dobrý cukor, bacha chlape, ale ved aj spáliš asi :-)
haji
@Havino (20.12.2016 20:57)
Táničko, zlato, když ubereš plyn, můžeš podél cesty sledovat jak rostou stromy, květiny... dělám si srandu. Tip s Topem jsou sice fajn, ale ruku chceš ještě používat, odpočinek a relax jí prospějí nejvíc.
@Yogicek to je fajn, že jsi našel. Je jedno jestli femme nebo sebe, případně oboje. Krásně sladké svátky!
frezia68
Tak som opäť tu a pridávam "vylepšenie" pre bezlepkáčov. Dodoržala som recept ( akože ináč? ),ale múka Jizerka a polohrubá kukuričná.Pridala som 2 vajíčka,lebo bezlepková múka sa kruší a menej mlieka.Ešte horúce....Je pravdou,že chuťou sa nevyrovnajú pšeničným,ani oká nemajú ako má eidam,ale dá sa :-)


frezia68
Chcela som povedať " ementál",lebo eidamu sa trocha podobá s dierkami :-))).
haji
@Frezia68 (21.12.2016 08:33)
Oka neoka, vůně se táhne až k nám a určitě jsou výborné! Smekám před všemi, kteří pracují s bezlepkovou moukou! Takové pekárky a pekári by měly dostávat metál zepředu i zezadu!! Krásná práce, milá @Frezia68 !
havino
@Frezia moja milá, ešte stíham do Vianoc :-), aj podakovať, aj Ťa pochváliť s obdivom, presne, ako @Haji napísala, obdiv ako si vieš poradiť s ťažkým bezlepkovým pečením, ale to preto, že Tebe sa chce. Máš ich veľmi pekné a viem, že človek ked nemôže klasické, je vďačný aj za bezdierkové, to Ty nerieš. Mala by si dať, ale naozaj to myslím vážne, nový recept, bezlepkové lúpačky. Tu ich málo kto nájde, kto pečie z bezlepkových múk. Nech si také doprajú,aj tí, čo nemôžu klasiku.
luss44
milá @Havino tak takto mi dnes vyšli lúpačky od Teba, také bacuľky sa upiekli ale chuťovo vynikajúce. Cesto perfektné, pružné, piekla som ich skoro ráno aby boli na raňajky čerstvé a stálo to za to. Veľké ďakujem za rcp, určite ich budem robiť častejšie lebo nám všetkým chutili.


havino
také krásne puclíky milá @Luss , mám radosť, teší ma, že lúpačky neupadajú do zabudnutia, obdiv, že pečené a podávané na ráno čerstvé, to hovorí o láske maminy, dakujem za peknú fotku a potešenie :-)
1x luss44
havino
@Brenny , klobúk dole, krásna, jemná, nadýchaná striedka, som poctená a teším sa Tvojej spokojnosti, nech padnú na úžitok aj na budúce
kucharka
Pred chvíľou dokončené, trošku som odlúpla na ochutnávku a nemôžem sa dočkať na raňajky! Aj deti budú radi, keď ich ráno na stole budú čakať takéto rožky s kakaom. Sú výborné. Určite budem robiť častejšie.
Ďakujem za recept.


bubaya
To je krása, už sú vo vianočnom menu. Ja si netrúfam na vianočku, ale s týmto si poradím.
1x havino
havino
@Kucharka , šikulka, veľmi sa teším, že sa vydarili, ved nie je dôvod, si gazdinka,ako sa patrí, mám radosť ked chutia, nech recept slúži nadalej, ešte raz dakujem, som potešená

@Bubaya , zvládneš, ved Ťa poznám tu z varechy, vieš si rady, šikovná si, daj vedieť potom, ľavou zadnou ich upečieš a neskôr aj vianočku, ja tomu verím a Tebe verím
1x bubaya
bubaya
Ja som vedela, že toto bude bomba recept, čosi ma ťahalo, aby som ich upiekla. Nemala som ani polohrubú múku, tu v Nemecku nedostať, iba trocha hladkej, a celozrnnú. Tak som tú celozrnnú osievala, aby sme tam nemali plevy. Ani masť som nemala, dala som maslo. Napriek tomu boli lúpačky fantastické, trochu tmavšie ako z pšeničnej. S cestom sa pracovalo výborne, nemusela som vôbec nič podsýpať, nelepilo sa. Spolubývajúci sa vrátili z hôr hladní ako vlci, vrhli sa na plech, vlastným telom som ubránila tri kusy na ranajky. S maslom, pomarančovým lekvárom a teplým mliekom.....neviem, či sme v poslednej dobe jedli niečo lepšie. Zajtra bežím po múky a pečiem so slivkovým lekvárom. Toto je recept, ktorý by tiež mal byť zaradený do Zlatého fondu Varechy a stáť na podstavci v sieni slávy za sklom, ako Mona Lisa v Louvri. Všetci Ti mohutne ďakujeme.
havino
@Bubaya , mladé dostanem z teba, komentár mi hodilo do spamu a ten na tablete, telefone, nevidím, až ked do lona večer vezmem notbuk a pracne maily kontrolujem. Mám úsmev od ucha k uchu, keby ich nebolo, aj okolo celej hlavy. veľmi som potešená, že si si aj poradila, ved gazdiná a že hlavne chutili. Urobila si mi obrovskú radosť. Daj vedieť, ako dopadli s lekvárom. Ja už nemám takých spolubývajúcich, čo by som im rada piekla od rána do večera a ja aj od rána do večera koštovala samozrejme. a že na podstacvi za sklom, joj, idem chleby stáčať a ústa mi bude vykrivovať ešte aj pri nich. dakujem Ti, nech vám padnú na úžitok.
bubaya
Ešte som nestihla upiecť, piekli sme vianočné, trojaké. Ale už mám pomocníka, kamarát čo mu lúpačka veľmi chutila, sa hlási, že mi bude plech vyťahovať z rúry a degustovať. Dám vedieť. Dnes som našla posledný konček z lúpačky medzi chlebom, a výborný bol aj taký obschnutý a chrumkavý. Ale budem informovať o výsledku, a hádam aj dáke foto bude.
frezia68
Milá Tánička:Pridávam dnešné bezlepkové obyčajné,aj tvarohové.Viem,že na krásu neumrú,ale chuťou veru skončia v žalúdku .Len aby si vedela,akú radosť si tým receptom urobila :-).



2x haji a havino
havino
moja milá @kvetinka , teším sa, veľmi sa teším ked je odozva spokojnosti, máš ich utešené, obdiv bezlepkového pečenia, obdiv, nech Ti / vám padnú na úžitok aj na budúce, urobila si mi radosť, dakujem za fotku
havino
moja milá @kvetinka , teším sa, veľmi sa teším ked je odozva spokojnosti, máš ich utešené, obdiv bezlepkového pečenia, obdiv, nech Ti / vám padnú na úžitok aj na budúce, urobila si mi radosť, dakujem za fotku
jack
A lupačky sú na svete ;-)
Veľmi dlho som sa na nich chystala a dnes to vyšloo.Ale namiesto pš.hladkej múky som použila špaldovú.


havino
milá @jack , nádhera, striedka spieva, tvar dokonalý a ja mám úsmev od ucha k uchu, že sa recept stále pečie aj v iných domácnostiach, nech vám padne na úžitok, dakujem za odozvu a chcenie potešiť ma, si šikulka, to už vieme dávno
luss44
@havino veľmi rada pripomínam tento Tvoj rcp, lúpačky sú úžasné a takto mi dnes vyšli. Spravila som malú zmenu v ceste, dala som maslo a masť pol na pol. Znova ďakujem za rcp ❤️


1x haji
zahradka
Recept je výborný, pečiem len podľa neho. Iný nechcem. Raz sa mi "podarilo" pripiecť" zjedlo sa i tak :-)
zahradka
@zahradka (12.4.2019 17:27)

Už ani neviem koľkýkrat som piekla, zjedla, ponúkla a dnes znova pečiem. Práve kysne cesto.
crazybbc
Výborné, voňavé, naozaj skvelé. Akurát by som tam dala radšej celé droždie.
marianna76
Tánička... Mooooooja :-) idem na to... Tieto Tvoje lupačky... mňam. ... ale asi z dvojitej dávky hneď spravím... :-) Ďakujem Ti ♥
zahradka
Dnes pečiem už mnohokrát, naplním lekvárovomakovou plnkou. Tento recept je výborný. Používam Babičkinu múku.
ewulkaaa
Ja teda neviem co som urobila zle, ale cesto takmer nevykyslo a celkovo su hrozne hutne, tazke a neupiekli sa :(( to zltko islo do cesta co mate v recepte alebo na potretie?
kucharka
Že “obyčajné lúpačky”! Sú výborné.
U nás sú často a vždy si pochutíme. Pekný zvyšok dňa.


1x haji
majkahra
To cesto jedna rozprávka, fantastická práca ani sa mi nechcelo prestať s ním hrať. Rožky vynikajúce. Všetko už bolo popísané, ďakujem, ďakujem, ďakujem za vynikajúci recept.
majka2801
Moje rozko-buchticky ? ale chutia vyborne,ďakujem za výborný recept☺️


dava
Sú výborné, ďakujem za recept ??
ajuschka
Hojoooj, nuz tento recept mam ulozeny uz nejaky ten rocik, ale dnes nam prisli na chut. Ked rano vstanem zamiesim, a kym podojim budu vykysnute :) a budu na desiatu s cerstvym kozim mliekom. Juuuj uz teraz sa tesim!
miro60
Sú fakt výborné, odskúšané, doma na nedeľné raňajky "HRČE ZA UŠAMI"... 😋😂😂


miro60
Možno by som len dal trochu menej soli. 1ČL dávam na pol kila múky do rožkov. Ale u nás tá soľ vadila len mne, takže asi jej nebolo moc...