Foto: pivonka
Možno tento recept poznáte v trošku pozmenenej podobe. V pôvodnom recepte sa mak vmiešal do jednej tretiny piškótu. Mne sa táto maková vrstva Zobraziť celý popisMožno tento recept poznáte v trošku pozmenenej podobe. V pôvodnom recepte sa mak vmiešal do jednej tretiny piškótu. Mne sa táto maková vrstva zdala dosť hutná a viac sa mi pozdáva, ak sa vmieša mak do celého piškótu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 7 dl fľaša nastrúhané naložené |
|
1 ks |
|
7 ks |
|
300 g |
|
2 dl |
|
2 dl vlažná |
|
300 g |
|
0,5 vrecúško |
|
150 g |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Koláč som piekla na veľkom hlbokom plechu 45x30 cm. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne do nich zašľaháme olej a vodu.
-
2
Múku si preosejeme s PDP a vmiešame do žĺtkovej hmoty.
-
3
Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame.
-
4
Do mletého maku vmiešame 100 g cukru a spolu zamiešame do piškótu.
-
5
Jablká si necháme na site odkvapkať a vmiešame do nich vanilkový cukor. Podľa kyslosti jabĺk môžme ešte prisladiť. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň uložíme vrstvu jabĺk. Na jablká rozotrieme makový piškót a dáme piecť.
-
6
Upečený piškót preklopíme na pracovnú dosku a z jablkovej vrstvy opatrne stiahneme papier.
-
7
Nanesieme čokoládovú polevu a po zatuhnutí pokrájame.
Urcite upeciem opat, recept posuvam dalej rodine:))