Obrátené hovädzie rezne s cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: nelinuska

Výborné šťavnaté hovädzie rezne. Receptom som sa inšpirovala na internete, no upravila som si ho po svojom..

120 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrájame na rezne (ja som mala hovädzie zadné), osolíme, okoreníme a jemne poprášime červenou paprikou . Potom si rezne obalime v struhanke a vyklepeme- teda do rezňov vklepeme strúhanku-z jednej aj druhej strany.
  2. Dáme si rozohriať panvicu s olejom (ja som použila ghee spolu s trochou oleja) a rozšľaháme si vajíčka, do ktorých pridáme soľ podľa chuti. Rezne obalujeme vo vajíčku a dáme opiecť na panvicu z oboch strán.
  3. Keď máme všetky rezne opražené, do výpeku pridáme trošku oleja, alebo ghee a dáme tam cibuľu, ktorú sme si nakrájali na plátky. Cibuľu podusíme.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu aj s vrchnákom (ak nemáme, použijeme alobal). Misu poriadne vymažeme maslom a začneme do nej striedavo vrstviť udusenú cibuľu a mäso. Začíname cibuľou. Ja som kde tu položila na mäsko kusok slaninky, len pre chuť. Keď máme všetko v mise, na vrch môžme dať 2-3 plátky masla, podlejeme vývarom a dáme do rúry piecť. Prvú hodinu som piekla na 200° C, druhú hodinu na cca 185°. Záleží to od mäsa, treba si to odsledovať.
  5. Hotovo. My podaváme s pučenými zemiakmi.
  6. Tu som sa inšpirovala: http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3595