Obľúbené raňajky

kkaja - fotkakkaja, 19. októbra 2011
Obľúbené raňajky
Foto: kkaja

Ak neviete, čo so starším chlebíkom, ponúkam tip na chutné raňajky ... alebo aj večeru :)

2
porcie
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

 starší




Postup

  1. 1

    Odkrojíme požadovaný počet chlebov a vyrežeme striedku tesne pri kôrke.

    Obľúbené raňajky - obrázok 1
  2. 2

    vytlačíme ľubovoľné množstvo syra

    Obľúbené raňajky - obrázok 2
  3. 3

    na panvici necháme rozohriať asi 3 PL oleja a vložíme kôrky

    Obľúbené raňajky - obrázok 3
  4. 4

    do každej kôrky rozklepneme vajíčko a roztiahneme ho po celej ploche a znížime teplotu pod panvicou vajíčko môžeme ľubovoľne pokoreniť, posypať bylinkami ... podľa chuti

    Obľúbené raňajky - obrázok 4
  5. 5

    medzi tým rozotrieme syr

    Obľúbené raňajky - obrázok 5
  6. 6

    a striedku vložíme do kôrky na pôvodné miesto syrom na vajíčko

    Obľúbené raňajky - obrázok 6
  7. 7

    chlebík opekáme z oboch strán dochrumkava

    Obľúbené raňajky - obrázok 7
  8. 8

    prebytočný tuk necháme vsať do utierky pred podávaním môžeme pokvapkať kečupem, tatarskou, cibuľou ... kto má čo rád

    Obľúbené raňajky - obrázok 8

Diskusia k receptu

klaura
naozaj dobré a výdatné ... pekne spracované ... :)
dorisa
Keď bude starší chlebík, vyskúšam:)
marianne69
...tak toto mam ulozene ako skryty recept,este neuverejnene aj ked s inou plnkou:-)tak potom to tu dam aj ja,si ma predbehla:-DDD
kkaja
ďakujem vám za nakuknutie a komentáre ... :)
danielcacka
pripájam sa ku spokojným konzumentom, je to vynikajúce, moja polovicka má na tom najradšej to ako vyteká to vajíčko z chleba, takže za mňa je to super chuťovka
palokuchki
Moj syn to ma tiez takto rad. Robi si to dost casto. Velmi dobry sposob ako pouzit starsi chleb.
orchidea
Je to už veľmi dávno čo som takéto chlebíky pripravovala, už som aj zabudla na to, ďakujem za pripomenutie, výborný recept.
lyali
Varecha je super práve vďaka tomuto - nápadom a ten Tvoj tip sa mi páči :-)
janger
Podla obrazka som myslela, ze je to taky obycajny chlebik vo vajicku...No ale tento chlebik skryva v sebe tajomstvo :-). To je dobry napad!
kkaja
jej, ste zlaté ... som rada, že sa vám môj recept páči ... :)
hubata
Áno, je to vďačná, osvedčená klasika s prekvapením: raz to bol syr, klobáska, slaninka, zbytok mäska, zeleninka. Za starých čias som to robievala ako piatkovú večeru.