Nugátové rezy fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 5. decembra 2011
Nugátové rezy (fotorecept)
Foto: pivonka

aj keď sa do nich žiadny nugát nedáva, ale plnka mi pripomína nugát. Tá plnka je netradičná, príprava jednoduchá, chuť výborná. Recept som získala Zobraziť celý popisaj keď sa do nich žiadny nugát nedáva, ale plnka mi pripomína nugát. Tá plnka je netradičná, príprava jednoduchá, chuť výborná. Recept som získala trochu zvláštne, uvádzam to v zážitkoch.

35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
100 g
150 g
Plnka:
2,5 dcl
4 PL
300 g
150 g
240 g pomleté
40 g
alebo:
 (ríbezľový)




Postup

  1. 1

    Upečieme klasický piškót. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dotuha ušľaháme sneh z bielkov.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preosiatu múku a sneh zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov. Na plech dáme pečiaci papier a rozotrieme piškótové cesto.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre - v mojej asi 15 min. na 180°C.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mlieku rozmiešame kakao a vanilkový cukor, opatrne privedieme do varu. (Je to mlieko, nech neprihorí, takže ak máte, v pískacom hrnci). Necháme vychladnúť.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo dobre vymiešame s cukrom a po častiach pridávame kakaovú zmes. Nakoniec postupne vmiešame pomleté piškóty. Podľa chuti pridáme rum alebo rumovú príchuť.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vychladnutý piškótový korpus natrieme kakaovú plnku.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potrieme džemom a nanesieme čokoládovú polevu. Po stuhnutí pokrájame na rezy.

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

alexdidi
Zaujímavá plnka určite ju treba vyskúšať....a rezy vyzerajú veľmi pekne...
maorka
ukladám, upečiem určite bude dobručký..
lia66
Plnku poznám, no priznám sa, ešte som ju nerobila...ďakujem, za pripomenutie...určite ju konečne vyskúšam a samozrejme, že podľa Teba-rezy vyzerajú neskutočne suprovo!!!
nikol156
Ďakujem za recept, určite vyskúšam, možno už túto sobotu.
pivonka
Ďakujem za pekné komentáre, som rada, že sa vám recept páči.
@lia66 , som zvedavá na recept, pri ktorom máš túto plnku. Mohla by si dať na Varechu? Pokiaľ ho nemieniš piecť, aspoň text, bez fotiek.
tinca
tak toto milujem,ukladám si aj tvoje, krásne foto


cica2
zákusok sa ti krásne vydaril, musí úžasne chutiť...kk
hubata
Dobrééé, mňam - čakala som na ne, lebo si avizovala že ich sem budeš dávať. Voľakedy som mala podobný recept, ale papierové recepty som redukovala a stratil sa mi. Všetci sme čokoholici, takže ukladám do KK. Vďaka @pivonka.
pivonka
Ďakujem vám za pekné komentáre a ak sa rozhodnete tieto rezy vyskúšať, dúfam, že vám budú chutiť, najmä @hubatej. :-))
3stan
všetko je ok len ked čítam že ruuuum už viem o čom je tá plnka nevie niekto originál nugát lebo tie nahrážky poznám ( nič v zlom ) máš to moc pekné aj popis a fotky len ja rum v plnkách fakt nee a ešte ked sa tam daju orechy brrrr. nechcela som kritizovať tvoje dielo len som sa potešila ked ten názov vidím že nugátové aaaa.... nie premna . promin ked si sa urazila :-)
pivonka
@3stan , ak si alergická na orechy (ako píšeš v inom komentári), to ešte neznamená, že sú brrrr. Ja zákusky s orechami milujem (a nie som sama) a rum im dodá pikantnosť a vôňu. Koľko ľudí, toľko chutí. Pod akým názvom som zákusok prevzala z časopisu, pod takým ho uvádzam. Ty ho môžeš proste ignorovať.
pivonka
Potešila si ma, @slavnicanka , niet nad osobnú skúsenosť. Ja nemám na Vareche veľa receptov, ale dávam iba skutočne kvalitné. Aj teraz ku Vianociam som skúšala nový recept, aj som ho začala fotiť. Nebol zlý, ale varecháčkam by som ho s kľudným svedomím nemohla odporúčať.
Prajem pekné sviatky a nech máš všetko, čo si napiekla, perfektné.
slavnicanka
Akurát teraz som ho naplnila,a už mi muž behá za zadkom či ho už nebudem krájať,že on by pojedol odkrojky.Prajem Tebe,aj všetkým varecháčkam šťastné a spokojné prežitie vianočných sviatkov.
eviana
Vyzerajú krásne, na prvý pohľad ako "moje" Šári rezy... ale keď pozriem zloženie, celkom iný koláčik... ej veru ukladám a veľmi rada vyskúšam, mňam :)
pivonka
@eviana , pozrela som si tvoje "šári" rezy a teda tie musia byť ozaj výborné. Toľké orechy, rum, čokoláda, to mám veľmi rada, ale asi ich tak skoro piecť nebudem, bohužiaľ. V našej rodine opitého Izidora ľúbim iba ja, ostatní ho nemusia a keďže šári rezy sú podobné, neuspela by som. Až mi tak ľúto zabolo. Aj do týchto nugátových rezov dávam iba rumovú príchuť kvôli deťom. Ak ich budeš piecť, neočakávaj od nich takú bohatosť chutí, ale nie sú zlé. Nie je to len môj názor, ale napr. aj @slavnicanky.
kukulienka71
pripomínajú mi obľúbený Lúdláb zákusok, len tam sa pomleté piškóty ešte pokropia čiernou kávou a je to jeden z mojich obľúbených. Ja mám rum v plnke veľmi rada, je to výborné ochucovadlo do zákuskov. pekne sa ti vydarili tieto rezy, @pivonka.
pivonka
@morenajea , som veľmi rada, že aj takéto staršie recepty stále "žijú" a že rezy chutili. Ďakujem za pridanú fotku, máš ich naozaj krásne.
@kukulienka71 , ďakujem, idem pozrieť, čo je to ten "Lúdláb". Toto mám rada na Vareche, že sa tu človek všeličo dozvie.
pivonka
Áno, @kukulienka71 , vzhľadovo sa veľmi podobá. Maďarsky neviem, ale vyrozumela som, že namiesto mlieka sa dáva káva, no to musí byť ešte lepšie, ozvláštnené ďalšou chuťou. Keď budem piecť nabudúce, určite vyskúšam. Ďakujem za pridanie linku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia