Dusené hovädzie mäso
Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech. Dnes som pri príprave použila aj karamel.
8 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som nakrájala na plátky a naklepala.
- Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti. Mäso som opiekla z oboch strán.
- Mäso som vybrala na tanier.
- K výpeku som pridala druhú polovicu masti a pridala som cukor.
- Ked začal karamelizovať, pridala som nakrájanú cibuľu, nechala som ju opiecť do zlatova a podliala polovicou ružového šampanského.
- Pridala som mäso a paradajkový pretlak.
- Osolila, okorenila, pridala som štipku zázvoru, muškátový oriešok, bobkový list a nové korenie.
- Podliala som zbytkom šampanského a doplnila vodou, tak aby bolo mäso ponorené. Pod pokrievkou som ho na slabom plameni dusila 50 min.
- Napokon som mäso zahustila kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Hotové jedlo.
- Hotové jedlo som uložila na taniere. Podávala som k nemu sterilizované uhorky s kápiou.
Prajem vám dobrú chuť.