Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept)

Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 31. mája 2011 19:21Ďalšie jeho recepty

Na jar robievam tieto chutné nové zemiaky, ktoré najprv obvarím v osolenej vode 10 minút, scedím a nechám vychladnúť. Na oleji alebo na masle orestujem cibuľku do sklovita a na drobno posekanú petržlenovú vňať. V tomto základe poobraciam zemiačiky, spolu prehrejem a podávam ako vynikajúcu jarnú prílohu. Zemiaky sa snažím vybrať asi rovnako veľké, väčšie prekrojím. Moja mama dávala oveľa viac petržlenovej vňate, ale my ich máme radi takto.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
10
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

1

Vybrala som približne rovnako veľké nové zemiaky a namočila som ich na niekoľko hodín do studenej vody, potom pôjde šupka ľahko dole. Pokiaľ ich pripravujem na petržlenovej vňati, šupku vždy odstránim, pri inej úprave šupku ponechám.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Niekto šupku nových zemiakov oškrabáva pomoco noža, ja j drhnem dole zo zemiakov pomocou silonovej drátenky, ktorú mám len na tento účel. Odstraňujem šupku pod tečúcou studenou vodou. Dá sa aj vo vode, v ktorej sú namočené a potom opláchnuť čistou vodou.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Očistené, šupky zbavené nové zemiaky vo vode.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Zemiaky som varila v osolenej vode 10 minút na strednom plameni.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Po 10-tich minútach som zemiaky scedila a nechala vychladnúť. Väčšie zemiaky som prekrojila. Najchtnejšie sú z malých zemiakov guľatého tvaru, ponechané v celku.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Kým sa zemiaky varili, očistila som si cibuľu a pokrájala na jemno. Cesnak som si nachystala pre iné jedlo.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6

7

Nachystala som si listy petržlenovej vňate a...
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7

8

...posekala som ju na drobno.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8

9

Na oleji/masle som orestovala na jemno pokrájanú cibuľu...
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 9

10

...s na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 10

11

V cibuľovo-petržlenovom základe som zemiaky poobracala, spolu prehriala a podávala som ich ako chutnú jarnú prílohu k hlavnému jedlu.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucylee, 1. júna 2011 o 07:23
    a ďalší pekný jarný recept


  • zirafninka1, 1. júna 2011 o 07:25
    A krasny krasny krasny tanier!


  • marianne69, 1. júna 2011 o 09:00
    ....takto upravene su mnam,tiez tak robievame,ja mam k nim rada aj kysle mlieko,alebo len take same.....


  • duschko, 1. júna 2011 o 09:58
    Najoblubenejsie jarne jedlo. Nesmie k tomu chybat kysle mlieko. Velmi pekne foto.


  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:43
    Práve dnes sme sediac vonku na lavičke konštatovali, že nové zemiaky sú akoby nedozreté, majú mdlú chuť, alebo, lepšie povedané, žiadnu a že nenahradia tie staré. A to nás bolo viac s týmto názorom.A presvedčila som sa aj sama, keď necgutili ani môjmu mužovi - varené s rascou a potom na nich maslo s petržl. vňaťou. Potrebujú dochutiť, teda asi tak, ako v tomto recepte. Ale aj tak si radšej s kyslým mliekom dám tie staré, k nim viac pasuje.


  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:44
    oprava - nechutili.....


  • sailero, 3. júna 2011 o 17:31
    krasny jarny receptik



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist