Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept)

Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept)
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 31. mája 2011 19:21Ďalšie jeho recepty

Na jar robievam tieto chutné nové zemiaky, ktoré najprv obvarím v osolenej vode 10 minút, scedím a nechám vychladnúť. Na oleji alebo na masle orestujem cibuľku do sklovita a na drobno posekanú petržlenovú vňať. V tomto základe poobraciam zemiačiky, spolu prehrejem a podávam ako vynikajúcu jarnú prílohu. Zemiaky sa snažím vybrať asi rovnako veľké, väčšie prekrojím. Moja mama dávala oveľa viac petržlenovej vňate, ale my ich máme radi takto.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
10
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

1

Vybrala som približne rovnako veľké nové zemiaky a namočila som ich na niekoľko hodín do studenej vody, potom pôjde šupka ľahko dole. Pokiaľ ich pripravujem na petržlenovej vňati, šupku vždy odstránim, pri inej úprave šupku ponechám.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Niekto šupku nových zemiakov oškrabáva pomoco noža, ja j drhnem dole zo zemiakov pomocou silonovej drátenky, ktorú mám len na tento účel. Odstraňujem šupku pod tečúcou studenou vodou. Dá sa aj vo vode, v ktorej sú namočené a potom opláchnuť čistou vodou.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Očistené, šupky zbavené nové zemiaky vo vode.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Zemiaky som varila v osolenej vode 10 minút na strednom plameni.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Po 10-tich minútach som zemiaky scedila a nechala vychladnúť. Väčšie zemiaky som prekrojila. Najchtnejšie sú z malých zemiakov guľatého tvaru, ponechané v celku.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Kým sa zemiaky varili, očistila som si cibuľu a pokrájala na jemno. Cesnak som si nachystala pre iné jedlo.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6

7

Nachystala som si listy petržlenovej vňate a...
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7

8

...posekala som ju na drobno.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8

9

Na oleji/masle som orestovala na jemno pokrájanú cibuľu...
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 9

10

...s na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 10

11

V cibuľovo-petržlenovom základe som zemiaky poobracala, spolu prehriala a podávala som ich ako chutnú jarnú prílohu k hlavnému jedlu.
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucylee, 1. júna 2011 o 07:23
    a ďalší pekný jarný recept


  • zirafninka1, 1. júna 2011 o 07:25
    A krasny krasny krasny tanier!


  • marianne69, 1. júna 2011 o 09:00
    ....takto upravene su mnam,tiez tak robievame,ja mam k nim rada aj kysle mlieko,alebo len take same.....


  • duschko, 1. júna 2011 o 09:58
    Najoblubenejsie jarne jedlo. Nesmie k tomu chybat kysle mlieko. Velmi pekne foto.


  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:43
    Práve dnes sme sediac vonku na lavičke konštatovali, že nové zemiaky sú akoby nedozreté, majú mdlú chuť, alebo, lepšie povedané, žiadnu a že nenahradia tie staré. A to nás bolo viac s týmto názorom.A presvedčila som sa aj sama, keď necgutili ani môjmu mužovi - varené s rascou a potom na nich maslo s petržl. vňaťou. Potrebujú dochutiť, teda asi tak, ako v tomto recepte. Ale aj tak si radšej s kyslým mliekom dám tie staré, k nim viac pasuje.


  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:44
    oprava - nechutili.....


  • sailero, 3. júna 2011 o 17:31
    krasny jarny receptik



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist