Nonya šalát z jicami a žeruchy

2010 - bez fotky2010, 23. septembra 2010
Nonya šalát z jicami a žeruchy
Foto: 2010

Pred nedavnom tu bola diskusia o takom menej znamom plode jicama, http://varecha.pravda.sk/diskusie/jicama-vasej-kuchyne/478-forum.html videl som ju na trhu a kupil a spravil taku fuziu Zobraziť celý popisPred nedavnom tu bola diskusia o takom menej znamom plode jicama, http://varecha.pravda.sk/diskusie/jicama-vasej-kuchyne/478-forum.html videl som ju na trhu a kupil a spravil taku fuziu juzno americkej kuchyne a azijskej. Takze zerucha s jicamov, pomarancami a cibulou na perinke chrumkavych vyprazanych slizov.Nonya je ine slovo na koktail -fuziu aky sa vari v juznej azii ked sa miesaju rozlicne postupy a recepty z ciny , indie a indonezie.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
2 ks
1 ks mensia
300  g (watercress)
200  g
4  lyzice
dresing:
1  lyzica
2  lyzice
1  lyzica
1  lyzicka




Postup

  1. 1

    Jicamu osupeme ako zemiaky a nastruhame na jullien najlepsie "V" struhakom. Ma velmi prijemnu chut takeho mladeho chrumkaveho sladkeho kalerabu skrizeneho s jablkom. Pomarance som pracne nozom povykrajoval na mesiaciky a odblanil. Zeruchu ( watercrest ) som odstranil hrubsie stonky a natrhal na mesie kusku . Mensiu cervenu cibulu som nakrajal velmi ostrim nozom na kolecka na velmi jemno ako sa mi dalo bez toho aby som si odrezal koniec prsta.

    Nonya šalát z jicami a žeruchy - obrázok 1
  2. 2

    Vyprazane slize sa nedali odfotit ( bol som sam v kuchyni ) lebo su bleskovo hotove cca 5 sekund . Do woku si dame rozohriat olej az zacne trochu dymit. Suche slize hodime do oleja ( nie naraz )-na etapy a rychlo otacame lebo hned zacnu prskat -strielat (!!! pozor na tento proces ziadne deti na blizku ). Vyberieme na misku dame osusit na papierovu utierku. Inac takato priprava slizov je tradicna v Thajsku .

  3. 3

    Pripravime si dressing z medu do ktoreho vmiesame limetkovu stavu lahku sojovu omacku a olivovy olej .

  4. 4

    Vsetky prisady premiesame okrem slizov ktore pridame az na poslednu chvilu aby nam ostali chrumkave.

Diskusia k receptu

babav
Ja som jicamu ochutnala po prvy raz az po informacii
o nej od @sracz .Je to chutna korenova zelenina
a ty si ju krasne v tomto recepte vyuzil!Je to tvoj vlastny,
alebo si ho vygugloval?
zabiatko66
To je užas na oko, ale aj musí super chutiť. No neviem či jicamu u nás v L. Mikuláši zoženiem.
2010
babav, asi tak 50-50 , do predvcera som nevedal co stym tak som tu juho americku cas vygoogloval ale tu azijsku je moj vytvor.
babidka
K jicame sa asi len tak skoro nedopracujem , ale inak sa mi to velmi paci . mozno s necham aj ja inspirovat tak 50:50 a skusim v takomto "duchu" pouzit nieco ine...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia